19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΥ

Για την Επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με δέος και σεβασμό, με ταπεινότητα και ευλάβεια θα τιμήσουμε και φέτος την Επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η καταδίωξη και η θηριωδία απέναντι στον Ελληνισμό του Πόντου, η εκδίωξη χιλιάδων συμπατριωτών μας από τις προγονικές τους εστίες, δεν πρέπει να ξεχαστεί, ούτε να υποβαθμιστεί. Το ξεθώριασμα της ιστορικής μνήμης μόνο καταστροφές έχει επιφέρει σε έθνη και λαούς.

Αυτό το νόημα έχει και η σχετική Απόφαση της Βουλής των Ελλήνων που με το Ν. 2193/1994 καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Φέτος οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του covid 19 δεν μας επιτρέπουν να διοργανώσουμε τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας θα περιοριστούμε με σεμνότητα στο σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων την προσεχή Κυριακή 24 Μαΐου.

Ας είναι αυτή μια υπόμνηση της θυσίας των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπίσουν τα πάτρια.

 

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.