47 άτομα έφθασαν στο νησί της Χίου την εβδομάδα 4 – 10 Νοεμβρίου 2019

Αναλυτικά οι αφίξεις μεταναστών σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 4 – 10 Νοεμβρίου 2019:

Αυτή την εβδομάδα, 47 άτομα έφθασαν στο νησί της Χίου, αριθμός μικρότερος από τις 456 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας αλλά μεγαλύτερος από τις 41 αφίξεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του περασμένου έτους. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων αυτής της εβδομάδας ήταν 7, συγκριτικά με τις 65 της προηγούμενης.

Πληθυσμός στο Νησί

Τουλάχιστον 4.850 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στο νησί της Χίου.
Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από τη Σομαλία (19%), τη Συρία (19%), το Αφγανιστάν (16%), το Κράτος της Παλαιστίνης (14%) και το Ιράκ (8%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού και τα παιδιά το 22%, εκ των οποίων 8 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου 33% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Περίπου 48% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 1.041 άνθρωποι έφθασαν στα άλλα νησιά του Αιγαίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη Λέσβο. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων σε όλα τα νησιά ανήλθε στις 155.

Αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, 188 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν, μετά τη σχετική έγκριση από τις Αρχές, από τη Χίο προς την ενδοχώρα. Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, από κοινού με την Υ.Α., μετακίνησε 68 άτομα σε Ανοιχτές Δομές Υποδοχής στην ενδοχώρα. Με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, επιπλέον 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα της Υ.Α. στην ενδοχώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.