Αύριο 24ωρη απεργία του ΣΕΣΝΟΧ

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

24ωρη  Πανελλαδική απεργία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17-01-19 στις 11.00πμ με το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΔΥ στην είσοδο της Απλωταριάς 

Το ΣΕΣΝΟΧ αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης  στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που μάχονται ενάντια στο απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση, ένα σύστημα που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και προωθεί ένα αέναο κυνήγι τίτλων με όρους ανισότητας.

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ  καταγγέλλει την κυβέρνηση  για την άγρια καταστολή που εξαπέλυσε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τόσο η παιδεία όσο και η δημόσια υγεία και πρόνοια, βρίσκονται στην δίνη  των ανελέητων  δημοσιονομικών περικοπών.

Η μαγική εικόνα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει καθημερινά από την τραγική και εκρηκτική πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το Νοσοκομείο μας αποτελεί η Παθολογική Κλινική, όπου η ύπαρξη των ράντζων και των διασπορών σε άλλες κλινικές έχει γίνει  μόνιμη  εξ’ αιτίας της στενότητας  του χώρου της παθολογικής, με ότι αυτό συνεπάγεται ιατρικά – υγειονομικά και σε φόρτο εργασίας.  

Συνάδελφοι, απέναντι σε αυτή την κατάσταση μία διέξοδο έχουμε. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για ανθρώπινα ωράρια, για την Υγεία του λαού

Συμμετέχουμε δυναμικά με το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη Απεργία και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Ούτε ένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων!
  • Μόνο η διεκδίκηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καλύπτει στην πραγματικότητα και το πτυχίο και την προϋπηρεσία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
  • Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.  Μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά  για όλους.
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.