Δούναι και Λαβείν: Πολιτική ίσον Λογιστική! Δίνεις και παίρνεις!

Εν όψει της αφίξεως του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών  Μάικ Πομπέο στην Θεσσαλονίκη καταθέτω τις απόψεις μου τις ίδιες περίπου όπως ακριβώς τις είχα περιγράψει και δημοσιεύσει όταν είχε μεταβεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιανουάριο 2020  στο Λευκό οίκο της Αμερικής!
Μέχρι που βγήκα στην σύνταξη η ταυτότητα μου ως επάγγελμα έγραφε Λογιστής!
Μ’ αυτό το επάγγελμα ξεκίνησα την καριέρα της ζωής μου σε ηλικία 16 χρονών μόλις είχα τελειώσει την Τετάρτη τάξη της Εμπορικής Σχολής 1963.
Όσα άλλα επαγγέλματα και δουλειές άλλαξα ή ήταν επέκταση και συμπλήρωμα και είχαν την άριστη γνώση της Λογιστικής που ήμουν πάντα ο άριστος σ’ αυτό το μάθημα και τα συναφή μαθήματα και πραγματικά ήταν η κορωνίδα των γνώσεων μου για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της καριέρας και της ζωής μου ! Γενικά η Λογιστική είναι σαν το νήμα της Αριάδνης πολύπλοκο σύστημα και πολύ ακαταλαβίστικο με το διπλογραφικό σύστημα ειδικότερα στα βιβλία της Γ ή Δ κατηγορίας αλλά με τον παρανομαστή Κέρδη και Ζημίες και το ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ!
Όσο για τα τηρούμενα βιβλία πολλά και συναφή για να ταλαιπωρούνται οι λογιστές!
Τώρα γιατί αναφέρω το πολύπλοκο Λογιστικό σύστημα; Γιατί έτσι ακριβώς είναι και η φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος διεθνώς ακαταλαβίστικο και πολύπλοκο αλλά μπουρδουκλωμένο με πολλά πλοκάμια δυστυχώς.
Δεν ξέρω τι ειπώθηκε κατ ίδια κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τραμπ και τί μεγάλες διαπραγματεύσεις και τυχόν συμφωνίες  έγιναν!      Πάντως απ’όλα όσα τότε βγήκαν στην επιφάνεια και όσα δημοσίως είδαμε και ακούσαμε φάνηκαν και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες!
Ο μεν Πρόεδρος Τραμπ βρήκε την ευκαιρία ίσως και σκοπίμως να βρεθεί μπροστά στους δημοσιογράφους και να απαντήσει στις καταιγιστικές ερωτήσεις για όλη την διεθνή και επίκαιρη κατάσταση της ανατολικής Μεσογείου,  αλλά και για την παραπομπή του σε δίκη για την καθαίρεση του από το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ και αφ’ετέρου για τις παράνομες συμφωνίες μεταξύ της Λιβύης και τηςΤουρκίας, καθώς και την συμπεριφορά του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής των μελών στην χρηματοδότηση της συμμαχίας.
Βέβαια αναφέρθηκε και για τα εξοπλιστικά προγράμματα για την Ελλάδα και τις συμφωνίες για τα   F16 και βέβαια ο Μητσοτάκης συμπλήρωσε και για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα τών F 35 για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην σταθερότητα και την ευρύτερη στρατιωτική συνεργασία και επέκταση των παρεχομένων διευκολύνσεων εδαφικών και λιμενικών εγκαταστάσεων.
Αυτό που προτίστως ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι οι επενδύσεις και η Εθνική εδαφική ακεραιότητα από οποιαδήποτε απειλή και φυσικά η έμπρακτη στήριξη και βοήθεια της Αμερικής, γιατί το ΝΑΤΟ είναι άδικη κατάρα που ο καθένας κάνει ότι θέλει και ότι του καπνίσει με όποια τρέλα κουβαλάει μέσα στην κεφαλή του και την πουλάει λες και είναι πασατέμπος.
Βέβαια οι εξελίξεις σήμερα έχουν πολύ αλλάξει με την συμπεριφορά της Τουρκίας και την τρέλα του Σουλτάνου και όλων των εξαφτέριγων που τον περιβάλλουν!      Υπάρχει σήμερα στο προσκήνιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ακόμη και η στρατιωτική στήριξη και η αμέριστη συμπαράσταση της Γαλλίας και του προέδρου  Emmanuel Makron  προς την Ελλάδα και η αμυντική συνεργασία με τα αεροπλάνα  Rafael και τα διάφορα οπλικά συστήματα καθώς και οι φρεγάτες και η παρουσία του αεροπλανοφόρου  Ντεγκώλ  που ταρακούνησαν την γειτονιά μας και τον Σουλτάνο που βγήκε έξω από τα ρούχα και το φέσι του!
 Πολλές φορές η Ζήλεια είναι ψώρα και μεταδοτική ασθένεια όπως είναι το ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ …. Δίνεις και παίρνεις!
Την Δευτέρα πιστεύω ότι οι συναντήσεις με τον υπουργό εξωτερικών ίσως και άλλα μέλη της συνοδείας που είναι άγνωστο προς το παρόν εάν έρθουν ή ακόμη να δούμε  και οικονομικούς παράγοντες επειδή θα πάει και Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη  και θα έχουν συνεργασία με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια!
Βάσει του προγράμματος εν συνεχεία θα μεταβεί στα Χανιά με την φιλοξενία του και το δείπνο προς τιμήν του  στην οικία Μητσοτάκη στην Χαλέπα των Χανίων όπου θα διανυκτερεύσει και την όλη εν γένει παραμονή του, όπως και την ενδεχόμενη συνεργασία και συμμετοχή με Αξιωματούχους των Ενόπλων δυνάμεων στην Σούδα θα είναι μείζονος σημασίας  για την Ελλάδα και θα δώσουν Πιστεύω επιτέλους προς την διεθνή κοινότητα και στους γείτονες μας ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλους τους τομείς της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας!
Και να μην ξεχνάμε ότι ως χώρα είμαστε σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες  γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές θέσεις της Μεσογείου!
Πιστεύω επιτέλους όπως όλα δείχνουν και η Αμερική  να δείξει έμπρακτα ότι συμπαρίσταται στην Ελλάδα και ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την αμοιβαία εμπιστοσύνη και ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου με ενισχυμένη προστασία των στρατιωτικών της βάσεων σε όλη την επικράτεια και κυριαρχία της Ελλάδας από ξηράς, αέρος και θαλάσσης και να δούμε επιτέλους με σοβαρότητα να λέει ότι εγγυάται για τα σύνορα μας της Ελλάδας μας!
Εύχομαι και στα δύο μέρη της συνεργασίας να υπάρχουν μόνο Κέρδη χωρίς ζημίες όπως η Λογιστική των επιχειρήσεων με το ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ!
Καλό ξημέρωμα! 
Χίος 27 Σεπτεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.