4,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση διαβρώσεων ακτών στην Ερεσό και στη Χίο

Αξιολογήθηκαν θετικά και με απόφαση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δύο έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση των διαβρώσεων ακτών στα νησιά της Λέσβου και τη Χίου,  με συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

  • Έργα αποκατάστασης ζημιών παραλίας Σκάλας Ερεσού, με δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου και προϋπολογισμό 2,136 εκατομμύρια ευρώ.
  • Δράσεις και έργα για την προστασία των παραλιών Αγίας Ερμιόνης και Καταρράκτη στη Χίο από τη διάβρωση με δικαιούχο τον Δήμο Χίου  και προϋπολογισμό 2,358 εκατομμύρια ευρώ.

Η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε έργα ώστε να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις σε δύο ακτές της Χίου και σε μία ακτή της Λέσβου που έχουν υποστεί σημαντικές διαβρώσεις και απώλεια της έκτασής τους. Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον των νησιών μας και η αντιμετώπισή τους οφείλει για όλους να είναι προτεραιότητα γιατί κάθε καθυστέρηση μεγεθύνει τα προβλήματα».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.