Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ για τις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

                                                                                                                                                           Χίος, 26/07/2021

Το Εργατικό Κίνημα σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του απαιτεί εκπροσώπους πραγματικούς, άξιους, πολιτικά ουδέτερους και αμερόληπτους που να έχουν εκλεγεί από πραγματικές αρχαιρεσίες με την συμμετοχή πραγματικών εργαζομένων.

Όσο και να καυχιούνται οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου δεν αποτελούν φωτεινό παράδειγμα συνδικαλιστή. Ταγμένοι και υποταγμένοι στην κομματική τους γραμμή, ακολουθούν πιστά το νόμο του κόμματος και μόνο. Έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι η κάθε μέρα εκλογικής διαδικασίας, καθώς και η κάθε επιπλέον μέρα παράτασης έχει δικαστικά έξοδα 135 ευρώ; Έχουν ενημερώσει ότι με αυτό τον τρόπο χρεώνουν ουσιαστικά το ταμείο του σωματείου το οποίο έχει κύρια πηγή εσόδων τις εισφορές των μελών/εργαζομένων που λένε ότι τάχα υπερασπίζονται; Αλλιώς ας μας πουν ποια άλλη πηγή χρηματοδότησης διαθέτουν..

Και όταν δεν έχει διασφαλιστεί η καθαρότητα των μελών που ψήφισαν, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες εργοδότες,  μέλη από άλλα σωματεία που έχουν ψηφίσει οπότε διπλή φορά, όταν μετά την απόφαση για παράταση έρχονται άτομα εκτός νησιού να συμμετέχουν και άλλα πολλά παραδείγματα από τις εκλογές φιάσκο που έκαναν, εκείνοι σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα τί έχει συμβεί,  δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κατηγορούν σωματεία που χρόνια αγωνίζονται για τα μέλη τους πραγματικά και όχι μια βδομάδα πριν τις εκλογές.

Όποιος θέλει να τιμά και να εκπροσωπεί τι συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα δεν επιλέγει τη χρήση βίας για να απαντήσει και να ακουστεί. Νεαρός υποτιθέμενος εκπρόσωπος και υποψήφιος του σωματείου επέλεξε να ασκήσει σωματική και λεκτική βία σε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου μέσα στο ίδιο το κτίριο του Εργατικού που εμείς που είμαστε τόσα χρόνια το τιμούμε και το σεβόμαστε και γνωρίζουμε τί αυτό πρεσβεύει. Τέτοιου είδους κατάπτυστες συμπεριφορές δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, που θέλει να εκπροσωπεί και το εργατικό κίνημα αλλά ούτε και το σωματείο να έχει τέτοια μέλη στο τιμόνι του. Είναι ντροπή και αίσχος, είναι για γέλια και για κλάματα όπως ακριβώς και οι εκλογές που έκαναν..

 

 

Μάρκος Βολίκας

Υπεύθυνος Παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ»
Γ.Γ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.