Η υποδοχή των Χίων Ολυμπιονικών Γιάννη Φουντούλη και Κώστα Γκιουβέτση στην Χίο

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε η Χίος στα δικά της παιδιά, τους δύο Αργυρούς Ολυμπιονίκες με την Εθνική Ομάδα Ανδρών Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Δήμος Χίου υποδέχθηκε τον Γιάννη Φουντούλη και τον Κώστα Γκιουβέτση, στην Κεντρική πλατεία Βουνακίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Με την γαλανόλευκη σημαία στους ώμους οι δύο αθλητές, στεφανώθηκαν και δέχτηκαν το μετάλλιο του Δήμου Χίου, από τoν Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλο Καλογεράκη. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χίου, σημείωσε την “ανάσα αισιοδοξίας” που έδωσε η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης σε μια δύσκολη περίοδο. Τόνισε επίσης το πόσο σημαντικός είναι για τη Χίο ο ναυταθλητισμός.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης εξήρε την κίνηση αλληλεγγύης να αποδώσουν το μισό από το πριμ που έλαβαν από τον κ. Μαρινάκη στο ταμείο για τους πυρόπληκτους. Σημείωσε επίσης την ανάγκη στήριξης που έχουν σωματεία όπως ο Ναυτικός Όμιλος Χίου.

Το όνειρο κάθε αθλητή

Οι πολίστες αργυροί Ολυμπιονίκες Κώστας Γκιουβέτσης και Γιάννης Φουντούλης, με τον πρώην Έφορο του Ναυτικού Ομίλου Χίου (από όπου πρωτοξεκίνησαν) Οδυσσέα Μαράτσο

Ο Κώστας Φουντούλης δήλωσε πολύ συγκινημένος, για την υποδοχή που του έκαναν οι συμπατριώτες του, δηλώνοντας ότι οφείλει πολλά στο Ναυτικό Ομιλο Χίου, από όπου ξεκίνησε.
Ο συμπαίκτης του Κώστας Γκιουβέτσης σημείωσε ότι αυτό που τους συμβαίνει, είναι το όνειρο του κάθε αθλητή.


Δίπλα τους στην πλατεία Βουνακίου τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο Γιάννης Φουντούλης να κρατά αγκαλιά την μικρή του «χρυσή» κόρη και ο Κώστας Γκιουβέτσης να έχει δίπλα του τους γονείς του. Το καλύτερο δώρο για τη μητέρα του Κατερίνα που είχε τα γενέθλιά της!

Υποδοχή Ολυμπιονικών


Η υποδοχή περιλάμβανε και συμβολικό ρίξιμο των τειχών της πόλης, σε μια πρόχειρη και αισθητικά αντιστρόφως ανάλογη του μηνύματος που ήθελε να αποδώσει, κατασκευή.


Ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι η νέα γενιά του Ναυτικού Ομίλου Χίου, συνόδευσε τους δύο Ολυμπιονίκες, οι οποίοι αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για αυτά τα παιδιά, για να διεκδικήσουν και να παλέψουν για το όνειρό τους.
Έχοντας κλείσει 91 χρόνια παρουσίας και δράσης στο νησί, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, είχε την ικανοποίηση να δει να φέρνουν πρώην αθλητές του τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια.


Χαιρετισμό και αναμνηστικά στους δύο Ολυμπιονίκες, απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Πρόεδρος του ΝΟΧ Δημήτρης Σκαπινάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από θεατρικό δρώμενο και τοπικούς χορούς από το Σύλλογο Φάρο Βαρβασίου.

 πηγή  ertnews.gr

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.