Δημοτικό Συμβούλιο Χίου – Με εξώδικα και τοποθέτηση μηχανημάτων στην φερόμενη ως ιδιοκτησία του στο Θόλος θα προχωρήσει ο Δήμος

 

 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε μια σειρά ενεργειών στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος Χίου ώστε να υπερασπίσει την φερόμενη ως ιδιοκτησία του στο Θόλος με τελικό σκοπό την παρεμπόδιση δημιουργίας της νέας δομής ΚΥΤ στην περιοχή.

Οι ενέργειες που τελικά ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είναι:

1. Την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας και δηλώσεως, με επιφύλαξη δικαιωμάτων, προς την ΤΕΡΝΑ, στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου με την οποία να την καλεί να απέχει από κάθε ενέργεια εντός αυτής της εκτάσεως. Να σταλεί επιστολή στην αρχαιολογική υπηρεσία Χίου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

2. Επιστολή προς την αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Αθήνα, στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να παύσει κάθε χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης κατασκευής της υπερδομής.

3. Επιστολή προς την Εισαγγελία πρωτοδικών Χίου, με την οποία να την ενημερώνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να συνδράμει στην προστασία της περιουσίας του δήμου Χίου.

4. Καλεί την δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, που απαιτούνται για την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και την αδειοδότηση της περίφραξης του ακινήτου.

5. Καλεί την δημοτική αρχή να δώσει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμο να καταγράψουν τις αυθαίρετες κατασκευές, που τυχόν υπάρχουν εντός του ακινήτου και στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι μισθωτές έχουν εκτελέσει αυθαίρετες εργασίες και να ενημερώσει το Δ.Σ. για περαιτέρω ενέργειες.

6. Δηλώνει προς τον υπουργό Μετανάστευσης ότι το Δ.Σ. Χίου διαφωνεί και αντιδρά στην κατασκευή της υπερδομής στο Θόλος.

7. Καλεί την δημοτική αρχή να αναθέσει, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, μελέτη για την αξιοποίηση του ακινήτου.

8. Καλεί την δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε τοποθέτηση σήμανσης με μέσα που επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία και να τοποθετήσει μικροφωνική εγκατάσταση προς ενημέρωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

9. Να τοποθετηθούν μηχανήματα στην συγκεκριμένη έκταση του δήμου Χίου χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία των επιχειρήσεων στην περιοχή.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.