Βάσω Κριτάκη| Παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοβουλία της να παραδώσει τις έρευνές της στη Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»

Η πολυαγαπημένη σε όλους, Βάσω Κριτάκη, την πρώτη μέρα του δεύτερου μήνα του χρόνου, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, πήρε την πρωτοβουλία να παραδώσει τις έρευνες-μελέτες που είχε η ίδια δουλέψει κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο.
Μια κίνηση προς παραδειγματισμό για όλους, όσοι κρατούν σημαντικό υλικό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας στη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους, ενώ μπορεί να φιλοξενηθεί στην Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», δίνοντας έτσι την ευκαιρία πρόσβασης σε όλους.

«Ως ένα μικρό αντίδωρο για την πολύτιμη συμβολή της Βιβλιοθήκης «Κοραή» στις ακαδημαϊκές μου εργασίες και δραστηριότητες, παρέδωσα στην Δ/ντρια κα Άννα Χαζίρη το 1ο μέρος από τις αξιολογημένες μελέτες και έρευνες που έχω εκπονήσει στα πλαίσια των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο.

Με την πεποίθηση ότι οι παραδοθείσες εργασίες θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές ιστορικών προσώπων και γεγονότων, αλλά και γενικότερα πτυχές του πολιτισμού και ότι από το παραδοθέν υλικό μπορούν να αντλήσουν περαιτέρω πληροφορίες άλλοι φοιτητές, μελετητές και ερευνητές.

Προτείνω στους συμπολίτες μας να διαθέσουν οποιοδήποτε υλικό μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσεων, συνδράμοντας έτσι στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του νησιού μας» ανέφερε η κα Κριτάκη σε ανάρτησή της με αφορμή την παράδοση της εργασίας της στην Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».

Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Άννα Χαζίρη ανέφερε σχετικά:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό πως καθημερινό λαμβάνουμε βιβλία από κάθε γωνιά της Ελλάδας ως δωρεές αναγνωρίζοντας την συμβολή της Βιβλιοθήκης μας στην ερευνά τους καθώς πολλές φόρες δεχόμαστε αιτήματα για έρευνα και εκτός Χίου και εξυπηρετούμε.

Είμαστε περήφανοι για όσα μπορούμε να προσφέρουμε άλλα και για την συλλογή μας που μέχρι στιγμής φτάνει τους 290.000 τόμους και συνεχώς αυξάνεται.

Πιστεύουμε ότι και οι δικές σου εργασίες θα αξιοποιηθούν ανάλογα.

Και πάλι ευχαριστουμε!!!», ανέφερε η Άννα Χαζίρη η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.