Συναυλία για τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη στη Χίο με Κορκολή και Μανουσάκη



 

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, ο Δήμος Χίου διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Γιορτής Αιγαίου, που φέτος φιλοξενεί εκδηλώσεις σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά, με στόχο την πολιτιστική και τουριστική προβολή των νησιών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025 και ώρα 20:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, με πρωταγωνιστές τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και τη διακεκριμένη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεργασία με τον Michel Marbot, απόγονο του Κωνσταντίνου Κανάρη, του Χιώτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Η παρουσία του προσδίδει ιδιαίτερο συμβολισμό στη βραδιά, συνδέοντας τον πολιτισμό με την ιστορική μνήμη του τόπου.

Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση θα δώσει η συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών (ΣΜΣ/ΑΣΔΥΣ), προσδίδοντας επισημότητα και συγκίνηση στο μουσικό αφιέρωμα.

Η συναυλία αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Χίου και υπογραμμίζοντας τον ρόλο της μουσικής ως γέφυρας ιστορίας και πολιτισμού στο Αιγαίο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις