Στο δικαστήριο ο δανειοθάλαμος στη Σιταρού



Σε δικαστική αντιπαράθεση οδηγείται η υπόθεση του δανειοθαλάμου στη Σιταρού, στην περιοχή των Καρυών Χίου, καθώς ιδιώτης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έκταση στην οποία λειτουργεί ο δανειοθάλαμος του ανήκει.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Χίου, με τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές ως προς τη νομιμότητα της χρήσης του χώρου και το ποιος έχει την ευθύνη για τη μίσθωση της έκτασης.

Η θέση της Περιφέρειας

OΑντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει προχωρήσει σε καμία μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου προς την ανάδοχο εταιρεία που εκτελεί εργασίες στην περιοχή.

H σχετική διαδικασία μίσθωσης έχει υπογραφεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι από την Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για σύγχυση που αποδίδεται σε εσφαλμένη νομική προσέγγιση της υπόθεσης από την πλευρά του ιδιώτη.

H Περιφέρεια, ως αρμόδια περιβαλλοντική αρχή, έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, υπογραμμίζοντας ότι ο δανειοθάλαμος βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το φράγμα «Κόρης Γεφύρι», κάτω από τα 250 μέτρα που είχαν τεθεί ως κρίσιμο όριο ασφάλειας.

Ζητήματα ασφάλειας κοντά στο φράγμα

Πέρα από το ιδιοκτησιακό και νομικό σκέλος, στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται και η ασφάλεια των εργασιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι οι παρεμβάσεις στον δανειοθάλαμο γίνονται σε εξαιρετικά ευαίσθητη ζώνη, πολύ κοντά στο φράγμα «Κόρης Γεφύρι», το οποίο αποτελεί κρίσιμη υποδομή για το νησί.

Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια είχε από την αρχή ζητήσει οι εργασίες να πραγματοποιούνται με αυστηρή τήρηση αποστάσεων και μέτρων ασφαλείας, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις