Πεζοπορία στην Κακιά Ράχη διοργανώνει ο Σύλλογος «Περιπατείν»


Νέα πεζοπορική εξόρμηση διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 ο Φυσιολατρικός Περιπατητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χίου «Περιπατείν», με προορισμό τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και την ιστορική Κακιά Ράχη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά σημεία που συνδέονται με την απελευθέρωση της Χίου το 1912, να ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα της περιοχής και να επισκεφθούν τα τουρκικά ταμπούρια των μαχών που διεξήχθησαν στην Κακιά Ράχη.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 18:15 στην πλατεία του Μπού, στον Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Η συνολική διαδρομή μέχρι την Κακιά Ράχη είναι 4,45 χιλιόμετρα (8,25 χλμ. με επιστροφή), με υψομετρική διαφορά περίπου 350 μέτρων. Ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας είναι 7/10, καθώς τα πρώτα τρία χιλιόμετρα μέχρι τον Προφήτη Ηλία είναι ανηφορικά, σε τσιμεντοστρωμένο αγροτικό δρόμο, ενώ το τελευταίο τμήμα των 1.250 μέτρων προς την Κακιά Ράχη είναι επίπεδο. Η επιστροφή πραγματοποιείται κυρίως σε κατηφορική διαδρομή.

Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την ανηφορική πορεία, υπάρχει η δυνατότητα να μεταβούν με δικό τους όχημα έως το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια να περπατήσουν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα μέχρι την Κακιά Ράχη.

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, στην πλατεία του Μπού, μέλη της τοπικής κοινότητας θα παρουσιάσουν παραδοσιακή μουσική με τσαμπούνα και τουμπί, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χορέψουν τον τοπικό χορό «Δετό».

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι, με ορειβατικά υποδήματα, μακρύ παντελόνι, καπέλο, νερό, αντιανεμικό ή φούτερ και, προαιρετικά, μπαστούνι πεζοπορίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις