

Την Δευτέρα 10/8/2026 πραγματοποιήθηκαν στο Incheon της Νότιας Κορέας τα εγκαίνια της Έκθεσης Έλληνες: Σμιλεμένοι από τη θάλασσα (Greeks: Shaped by the Sea) παρουσία του Ελληνα Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ιάσωνα Φωτήλα και του Υφυπουργού Ωκεανών και Αλιείας της Νότιας Κορέας Nam Jae-heon στα πλαίσια των εορτασμών για τα 65 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η έκθεση που ανιχνεύει 6.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας μέσα από το πρίσμα της θαλάσσιας ισχύος και του εμπορίου είναι η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που έχει εκτεθεί ποτέ στην Κορέα και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 6 Δεκεμβρίου 2026.
Το πλήθος και η προσεκτική επιλογή των εκθεμάτων έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κορεάτικου κοινού, ενώ την εκθεση αναμένεται να επισκεφθούν πολλά σχολεία της περιοχής Σεούλ-Ιντσεον.
Εκ μέρους της Πρεσβείας μας στη Σεούλ στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κορέας κ.κ.,Αμβρόσιος, ο Ελληνας Πρέσβης κ. Λουκάς Τσώκος, ο Ελληνας Ακόλουθος Άμυνας Σμήναρχος Π.Α. κ. Νεκτάριος Γεωργάκης και ο Ελληνας Ναυτιλιακός Ακόλουθος Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Παντελής Βατούσης.




