Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Π.Ε Χίου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση νέων αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλων. Η εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης νέων φυτεύσεων για το έτος 2024 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 916/102034/08-04-2024 Υ.Α  (ΦΕΚ 2181/Β΄/ 09-04-2024).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την χορήγηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2024,  υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας υποβολής αίτησης αδειών φύτευσης αμπέλου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (https://www.minagric.gr/e-services-minagric-new/3438-e-services-minagric-application-for-licensing-planting-vine)  έως και την 26η Απριλίου 2024. Η αίτηση γίνεται αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Επισημαίνεται ότι οι νέες φυτεύσεις, δεν ενισχύονται οικονομικά μέσω του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Π.Ε Χίου (κα. Ευθυμία Κουκούλη, τηλ.: 22713 53336 και e-mail: e.koukouli@2539.syzefxis.gov.gr).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.