

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων προς τη Χίο εκφράζει ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων, Διαμερισμάτων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές του νομού, κ. Νότη Μηταράκη και κ. Σταύρο Μιχαηλίδη.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μυλωνάδης, ενώ πρόκειται για πτήσεις διάρκειας μόλις 40 λεπτών, οι τιμές κατά την καλοκαιρινή περίοδο παραμένουν σταθερά υψηλές, καθιστώντας τη μετακίνηση προς το νησί οικονομικά ασύμφορη για πολλούς ταξιδιώτες και τουρίστες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την 5η Αυγούστου, τα εισιτήρια από Αθήνα προς Λήμνο ξεκινούν από τα 55€, την ώρα που το αντίστοιχο δρομολόγιο προς Χίο κοστίζει από 131€ με χειραποσκευή 8 κιλών, ξεπερνώντας συνολικά τα 250€ για το πηγαινέλα – και έως και 300€ με επιπλέον αποσκευές.
Αν και μπορεί κανείς να επικαλεστεί τις διαφορές στον τύπο των αεροσκαφών –με τα δρομολόγια προς Λήμνο να εξυπηρετούνται από αεροσκάφη 170 θέσεων και της Χίου από 77 θέσεων– τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν σταθερά υψηλή πληρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για τον Μάιο, η πληρότητα των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου έφτασε το 74-77%, ποσοστά ιδιαίτερα ικανοποιητικά.
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει επίσης ότι από τις 21 Ιουλίου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα προστεθούν νέα δρομολόγια με αεροσκάφη τύπου Airbus A320, 180 θέσεων, τόσο σε πρωινές όσο και σε απογευματινές ώρες. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να υπάρχει μείωση στις τιμές, παρά την αυξημένη διαθεσιμότητα θέσεων.
«Οι τιμές παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές, τη στιγμή που οι αντίστοιχες πτήσεις για άλλα νησιά ή για το εξωτερικό είναι σημαντικά πιο οικονομικές», σημειώνει ο Σύλλογος, παραθέτοντας τη διαφορά του 58% στην τιμή μεταξύ Αθήνας–Χίου και Αθήνας–Λήμνου για την ίδια ημερομηνία.
Κλείνοντας, καλούν τους βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλία επικοινωνίας με τις αεροπορικές εταιρείες, μεταφέροντας το αίτημα της χιακής κοινωνίας για πιο προσιτές τιμές, που θα ενισχύσουν όχι μόνο την τουριστική κίνηση, αλλά και τη συνολική προσβασιμότητα του νησιού.

