Αγωνία του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων για την εξέλιξη του τελωνείου

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων, Διαμερισμάτων και Τουριστικών Κατοικιών Χίου κατά την στενή παρακολούθηση που εφαρμόζει για την εξέλιξη πορείας των εργασιών της αίθουσας επιβατών του τελωνείου, φαίνεται προβληματισμένος και θέτει ερωτήματα ώστε να διασαφηνιστεί η πραγματική κατάστασή της:

Με την έναρξη του Ιουνίου προ των πυλών, ο Σύλλογος παρατηρεί ότι οι εργασίες επισκευής στη βορεινή όψη του τελωνείου προχωρούν με αργούς ρυθμούς, δεδομένου ότι απασχολείται μικρό συνεργείο, αποτελούμενο από μόλις 1 έως 3 άτομα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία επέμβαση στην ανατολική όψη, η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο και αποτελεί βασικό σημείο προσέλευσης για τους επιβάτες. Σημειώνεται ότι το τελωνείο είναι η κύρια πύλη εισόδου του νησιού, με πάνω από 140.000 αφίξεις το 2023.

Ναι μεν χαιρετίζουμε το γεγονός ότι σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση έχουν αλλάξει πολλά μέσω των επεμβάσεων που έγιναν ωστόσο από την στιγμή που η μεγαλύτερη ροή αφίξεων ξένων τουριστών στο νησί περνάει από το τελωνείο δεν έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με άλλα έργα ώστε να γίνει η πλήρης αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου όσο γίνεται πιο σύντομα; Γιατί δεν μπήκε πολυπληθέστερο συνεργείο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης ταυτόχρονα και για αυτήν την όψη από τα μέσα Απριλίου ώστε να αποφευχθούν οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι εν μέσω τουριστικής αιχμής;

Για τα σκουριασμένα κάγκελα στις εισόδους – εξόδους των οχημάτων (βορεινή όψη και πάνω στον δρόμο) επανειλημμένα ως Σύλλογος έχουμε αναφερθεί από εποχής προηγούμενης διοίκησης αλλά και στην τωρινή. Δεν νοείται σε άλλους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς στις πύλες εισόδους τους να βλέπουν οι τουρίστες σκουριασμένα κάγκελα… Θα υπάρξει και εδώ επέμβαση;

Στις 11 Απριλίου δημοσίως αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα να υπάρξουν κάποιες εξωτερικές καρέκλες (όπως υπάρχουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων του κτιρίου του αεροδρομίου τόσο πριν μπει κανείς μέσα αλλά και μετά τον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης πριν μπει στο αεροπλάνο) αλλά και χημική τουαλέτα για την περίοδο του καλοκαιριού αφού αναμένονται μεγάλες ουρές. Από την στιγμή που δεν υπάρχει σκίαση για μεγάλο τμήμα των ουρών των ανθρώπων η ταλαιπωρία της αναμονής θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εν μέσω θερμού καλοκαιριού όταν μάλιστα οι επισκέπτες έχουν ξυπνήσει από τις 6 το πρωί και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και 3 ώρες ώστε να περάσουν τον έλεγχο. Θα κάνει κάτι η Διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε σχέση με αυτό λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις 15 Ιουνίου και για 1 εβδομάδα αναμένεται μεγάλη κίνηση λόγω του μπαιραμιού; Φυσικά και κατά την διάρκεια του Ιουλίου και Αυγούστου αναμένονται ουρές ενώ η πρόβλεψη είναι για αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρσι.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει τη σημασία των άμεσων επεμβάσεων για τη βελτίωση των υποδομών του τελωνείου, οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών και στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.