Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλλιμασιά: «Δίνω αίμα, χαρίζω ζωή»




Η Τράπεζα Αίματος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς συνεχίζει με συνέπεια την κοινωνική της προσφορά, διοργανώνοντας την 56η ημέρα αιμοδοσίας στα 27 χρόνια λειτουργίας της. Με σύνθημα «Δίνω αίμα, χαρίζω ζωή», η νέα εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025, από 09:30 έως 13:30, στην ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) Καλλιμασιάς.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου, διασφαλίζοντας την ιατρική κάλυψη και ασφάλεια των αιμοδοτών.

Η τράπεζα αίματος, ιδρυθείσα το 1998, συνεχίζει αδιάλειπτα την προσφορά της, ενισχύοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και υπογραμμίζοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς. Από το 2007, οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται σταθερά στην Καλλιμασιά, με την παρούσα να είναι η 37η στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε παλιούς και νέους αιμοδότες, με τις βασικές προϋποθέσεις να περιλαμβάνουν:

  • Να μην έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ ή ξενύχτι το προηγούμενο βράδυ

  • Να μην ληφθεί φάρμακο ή παυσίπονο

  • Να μην υπάρχει ενεργή ασθένεια

Για όσους ήδη συμμετέχουν, πρόκειται για μια υπενθύμιση. Για τους νέους, είναι μια πρόσκληση. Και για όσους διστάζουν, μια παρακίνηση να κάνουν το πρώτο βήμα προσφοράς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις