Για αναστήλωση των εγκαταστάσεων και master plan μιλάει ο ΝΟΧ

Στις πρόσφατες δηλώσεις του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χίου, παρουσίασε στους δημότες την «έκπληξη» όπου ετοίμαζε, με την αναγγελία της αναστήλωσης των αθλητικών του εγκαταστάσεων, που για εκτεταμένο χρονικό διάστημα ήταν εκτεθειμένες στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη φθορά του χρόνου.  Βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος άθλησης για τα παιδιά και ενήλικες του νησιού όλο τον χρόνο, που θα στηρίζει τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό της Χίου.

Με την έγκριση των όρων δόμησης το Δεκέμβριο του 2023 από τις αρμόδιες αρχές, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση του υπάρχοντος κτιρίου του σωματείου καθώς και την δημιουργία νέων κολυμβητικών δεξαμενών και πισίνων. Επιπλέον, προβλέπεται η  ανάπτυξη χώρων και υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν όχι μόνο τους αθλητές του σωματείου αλλά και την ευρύτερη κοινότητα της Χίου.

Για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος, το οποίο θα ενισχύσει το νησί αφήνοντας ταυτόχρονα και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, ο ΝΟΧ θα απευθύνει κάλεσμα για υποστήριξη με προσφορές και  χορηγίες.

Η ανοικοδόμηση της υπάρχουσας υποδομής έχει δύο βασικούς στόχους.

Την κατασκευή εγκαταστάσεων για την εκπαίδευση των αθλητών μας σε ένα αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας περιβάλλον και την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου που θα λειτουργεί ως χώρος συνάντησης, καφέ και εστιατόριο.

Το σχέδιο αποτελείται από 2 φάσεις:

  1. Aποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων
  2. Kατασκευή 2 νέων κολυμβητικών δεξαμενών.

Η προγραμματισμένη διάρκεια του σχεδίου είναι 18 μήνες. Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης του κεντρικού κτιρίου καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, θα γίνουν και οι εργασίες για την κατασκευή των κολυμβητικών δεξαμενών.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποί του Ναυτικού Ομίλου, δεν στάθηκαν μόνο εκεί, αφού έκαναν λόγο και για την εφαρμογή του Master Plan το οποίο προορίζεται για το λιμάνι της Χίου, με τους ομιλούντες να υποστηρίζουν ότι οι αρμόδιοι που έχουν εκπονήσει τις μελέτες, «παρέλειψαν» σε αυτές τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου, και αξιοποίησαν το χώρο τους για τις οικοδομικές εργασίες των εργολάβων, υποβαθμίζοντας έτσι τη σημασία τους. Πλέον, οι μελέτες αυτές είναι ασήμαντες, όπως υπογραμμίζουν, εφόσον προηγείται η αναστήλωση του αθλητικού σωματείου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.