Νέα πρόταση του Δήμου Χίου για Αντιπυρική ζώνη

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου ύψους 30.000.000 ευρώ και κατόπιν παρέμβασης του Δήμου Χίου, αφού εξαιρέθηκε μαζί με άλλους δήμους του Βορείου Αιγαίου, η Χίος υποβάλει πρόταση ύψους 1.147.000 ευρώ στο “Πράσινο Ταμείο” .
Στόχος του Προγράμματος είναι στα 100 μέτρα από τα όρια των οικισμών, στις περιοχές με δασικές εκτάσεις, να υπάρξει μία αντιπυρική ζώνη που θα περιλαμβάνει καθαρισμούς, κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων και άλλες απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κινδύνων. Το πλάτος της ζώνης θα είναι περίπου 10 μέτρα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Κωνσταντίνο Μπουλά, το Δασαρχείο θα είναι ενήμερο και οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με τη συνεργασία του.
Υπογραμμίζεται η σημαντικότητα του έργου αφού οι οικισμοί της Χίου περιτριγυρίζονται από δασικές εκτάσεις και είναι εύκολο να πιάσουν φωτιά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.