Ηχηρό το μήνυμα των Χιωτών στην 24ωρη απεργία

Την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ αναφορικά με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, πραγματοποίησε πλήθος κόσμου, σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου. Η απεργία, διοργανώνονταν τους προηγούμενους μήνες, μέσα από συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιούσαν οι συμμετέχοντες φορείς μεταξύ τους, ενώ παράλληλα έστελναν μέσω των ανακοινώσεων τους, ηχηρά μηνύματα. Η ΠΝΟ έδεσε τους κάβους της, η ΠΟΣ – ΜΣΤ, έθεσαν στοπ στους σιδηρόδρομους, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι όλων των κλάδων ξεχύθηκαν στους δρόμους, για να δηλώσουν την αγανάκτηση και την αδυναμία περεταίρω ανέχειας για όσα συμβαίνουν.
Στους ρυθμούς της απεργίας συμμετείχαν και χιώτικοι φορείς, όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου, ο ΣΕΣΝΟΧ, η ΠΕΣ-ΝΑΤ και πολλά άλλα επώνυμα σωματεία και υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων που με την παρουσία τους συνεισφέραν στην δυναμική του νοήματος της απεργίας. Τα κύρια συνθήματα και αιτήματα τους αποτέλεσαν η προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών, η πάταξη της κερδοσκοπίας, η μείωση του ΦΠΑ σε πολλά είδη βασικής διατροφής, καθώς και η αυστηροποίηση του θεσμικού ελέγχου και η διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.