Άρση απόφασης λειτουργίας καταστημάτων στις Ευρωεκλογές ζητά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου με τη παρακάτω δήλωσή του, δείχνει έμπρακτα την αντίθεσή του, στη λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς, ενόψει διατέλεσης των ευρωεκλογών, ημέρα Κυριακή 9 Ιουνίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε μαζί την Κυριακή Αργία που οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν βάλει στο μάτι με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ.

Με αφορμή την πρόσκληση σε συζήτηση, της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 9 Ιουνίου τη μέρα δηλαδή των ευρωεκλογών, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν την Πέμπτη 30 Μαΐου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις κάθε χρώματος εφεύρισκαν όρους και προϋποθέσεις για να απελευθερώσουν την κυριακάτικη εργασία, να παρατείνουν τον εργάσιμο χρόνο. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού επικαλούμενοι την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ο Δήμαρχος με πρόταση του εμπορικού Συλλόγου έχει το δικαίωμα να διαμορφώνει τη ζωή των εμποροϋπαλλήλων. Με βάση την αιτιολογική πρόταση, μιας και το “καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι υψηλό”. Δηλαδή, σήμερα έρχεται κρουαζιερόπλοιο στη Χίο… Αύριο έρχονται τσάρτερ στο νέο αεροδρόμιο…

“Μα προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της αγοράς…”, η μόνιμη επωδός.

Έτσι χαράσσεται η ζωή των εμποροϋπαλλήλων σε ένα έδαφος που η εντατικοποίηση της εργασίας συνεχώς θα μεγαλώνει. Πρόσχημα των εμπορικών κάτεργων με τους φανταχτερούς – χρωματιστούς τίτλους των λευκών – μαύρων – μπλε ημερών, των διαφόρων bazaars οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα για εργασία. Τέτοιος εκσυγχρονισμός!

Η σημερινή Δημοτική αρχή θα έχει την ίδια ευθύνη με τους προηγούμενους αν δεν αναιρέσει την απόφαση.

Μόνο κάτω από τη δική μας πίεση μπορούμε να αλλάξουμε την απόφαση.

Με σύνθημα θέλουμε τις Κυριακές για μας και τις οικογένειές μας, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και αλλάζουμε τα σχέδια των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 9 Ιούνη. Να μην έχει και αυτό το στίγμα της πολιτικής συνέχειας με τη δημοτική αρχή Κάρματζη.

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να πάρει θέση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 9 Ιούνη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο εμπόριο να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Μαίου έτσι ώστε να επιβάλλουμε τη θέληση μας να μη δουλεύουμε τις Κυριακές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.