Αυξημένη προβλέπεται η τουριστική σεζόν στη Χίο

Φαίνεται πως πριν ακόμη την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου αλλά και του θέρους, η Χίος γέμισε από την παρουσία των Τούρκων τουριστών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τις δικές τους γιορτές, αλλά και να θαυμάσουν τη χιώτικη ομορφιά, αποτελώντας έτσι τον βασικό πυλώνα των διακοπών τους.

Στα στατιστικά όπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου κ.  Κώστας Μούνδρος, παρουσιάζεται αριθμητικά η μεγάλη άφιξη των τουριστών, με αυτή να αγγίζει τα 42.000. Μάλιστα ο ίδιος  δηλώνει πιο αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική περίοδο. Πιο αναλυτικά γι’ αυτές, 8.000 αφορούσαν  ελεύσεις από ην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες 34.000 ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Στις αφίξεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι ήταν 24.000.

Ωστόσο, ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι από τα τέλη Μαρτίου που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σύστημα παραχώρησης κάρτας θεωρημένης εισόδου στους Τούρκους τουρίστες, αυτό αξιοποιήθηκε επιτυχώς, εφόσον εκδόθηκαν  μόλις 3.265 visa pass. Κατά αυτά τα ποσοστά, ο κ. Μούνδρος φαίνεται ιδιαίτερα ευχαριστημένος, διότι παρατήρησε την προτίμηση των τουριστών, στις ομορφιές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Φυσικά, δεν αμέλησε να επισημάνει ότι κάθε Σαββατοκύριακο υπήρχαν  μεγάλες αφίξεις, που κράτησαν τουλάχιστον 10 ημέρες, ενώ αναμένεται να αυξηθεί η τουριστική επισκεψιμότητα περισσότερο, με την εκκίνηση του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού, όπου εξασφαλίζει αρκετές δωρεάν διανυκτερεύσεις στο νησί, γεμίζοντας έτσι τα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα.

Οι πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί ύστερα από έρευνες, έχουν παρουσιάσει τα θετικά τους αποτελέσματα ήδη στη Χίο αλλά και κατά μήκος των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αφού έτσι τονώνεται η οικονομία τους, δίνοντας την ευκαιρία για βιωσιμότητα και ανάπτυξη στους τομείς τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.