Τιμώντας τον δάσκαλο του Γένους Αδαμάντιο Κοραή

Την  Παρασκευή, 5 Απριλίου  και το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 η Ιστορική Βιβλιοθήκη ¨Κοραής»  τιμά τον δάσκαλο  του Γένους Αδαμάντιο Κοραή. Στις 6 Απριλίου 2024   κλείνουν 1901 χρόνια από τον θάνατό του. Πέθανε στο Παρίσι στις  6 Απριλίου 1833. Ευτύχησε να δει, έστω και μικρό, ένα ελεύθερο Ελληνικό, ανεξάρτητο κράτος, που αποτέλεσε  διακαή πόθο του και στόχο  της ζωής του.  Η Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου που φέρει το όνομά του, τιμά τη μνήμη του και την πολύπλευρη προσφορά του στην Πατρίδα μας, με τις παρακάτω αναφερόμενες εκδηλώσεις:

Παρασκευή , 5 Απριλίου 2024

Εκδήλωση στον χώρο του ανδριάντα του μπροστά στην Βιβλιοθήκη, την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 στις 11.30 π.μ., κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

. Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση

. Λίγα λόγια για τον Κοραή από τον Δρ Φιλόλογο Νικόλαο Χαβιάρα

. Κατάθεση στεφάνων από  Αρχές και Φορείς

. Κατάθεση στεφάνων από σχολικές μονάδες

. Ενός λεπτού σιγή

. Εθνικός Ύμνος

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024

Στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου  της Βιβλιοθήκης, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στις 19.30 μ.μ  θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αδαμάντιος Κοραής, 190 χρόνια από τον θάνατό του,  το οποίο επιμελήθηκε ο Δρ Νικόλαος Χαβιάρας.

Εκτός από τον κ. Νικόλαο Χαβιάρα  θα ομιλήσουν για το βιβλίο και γενικότερα για τον Κοραή ο ιατρός και πρώην Βουλευτής Δρ Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ Ευτυχία Βλυσίδου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου         .

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.