Με το δεξί οι 36 δασοκομάντος στη Χίο

Ποδαρικό με το δεξί το νέο μήνα έκαναν τα 36 στελέχη της 13ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, ώστε να λάβουν δράση κατά την αντιπυρική περίοδο.

Οι δασοκομάντος, προσλήφθηκαν για την δασοπροστασία, την πρόληψη και καταπολέμηση πυρκαγιών κατά μήκος του νησιού, ενώ θα στεγάζονται στο μόλις έτοιμο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς», το οποίο θα αποτελέσει την έδρα τους, εφόσον είχε παραχωρηθεί ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προς χρήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γνωστοποιείται, ότι από τα 36 μέλη που έχουν προσληφθεί στη Χίο για τις υπηρεσίες δασοπροστασίας, τα 12  έχουν Χιώτικη καταγωγή, ενώ τα υπόλοιπα 24 στελέχη έχουν εγκατασταθεί στο νησί με τις οικογένειές τους, διευρύνοντας έτσι την τοπική κοινότητα.

Τέλος, για την ενδυνάμωση του ήδη δύσκολου έργου που σκοπεύουν οι 36 δασοκομάντος να διατελέσουν, αναμένεται να καταφθάσει στη Χίο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.