Σκληρή κόντρα για τη συγκοινωνία στην Αμανή – Καταγγελίες και απάντηση από τον Δήμο Χίου



Μια νέα αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή τη συγκοινωνία στην Αμανή, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη σχετικά με τη νομιμότητα του λεωφορείου που χρησιμοποιεί ο Δήμος για τη μεταφορά πολιτών.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κάρμαντζης καταγγέλλει:

«Το Λεωφορείο που έκανε τη μεταφορά πολιτών στην Αμανή, με ευθύνη του Δήμου, καταγγέλλεται ότι δεν είχε άδεια. Κύριε Εισαγγελέα θα παρέμβετε;;; Κάποιοι παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Πόσο ακόμα θα αποπατούν ανεξέλεγκτα;;»

Η καταγγελία προκάλεσε άμεση και ιδιαίτερα αιχμηρή απάντηση από τον Δήμο Χίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Καμία μεθόδευση δεν θα σταματήσει τη συγκοινωνία στην Αμανή

Με το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αποδεικνύει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα τη νόμιμη παραχώρηση του λεωφορείου στον Δήμο Χίου, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλαφής απαντά στις καταγγελίες περί «μη νομιμότητας».

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι το συγκοινωνιακό έργο στην Αμανή εκτελείται κανονικά και καθημερινά με δύο δρομολόγια, ενώ ο Δήμος Χίου διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιήσεις.

«Ελπίζω σύντομα και η υπόλοιπη Χίος να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη συγκοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μαλαφής κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο κ. Κάρμαντζη ότι παρενέβη στην Περιφέρεια θεωρώντας – λανθασμένα – πως ο Δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα, γεγονός που, όπως είπε, ενθάρρυνε και τον οδηγό να προχωρήσει σε καταγγελίες.

«Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υπονόμευσης του έργου της δημοτικής αρχής. Κάποιοι δεν θέλουν η Αμανή να έχει συγκοινωνία και επαφή με τον κόσμο. Είναι το ίδιο σύστημα που εδώ και χρόνια μποϊκοτάρει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα των απομονωμένων περιοχών», τόνισε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας με την Περιφέρεια για την επίλυση τόσο των μαθητικών δρομολογίων όσο και της συγκοινωνίας στο σύνολο του νησιού.

«Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε και το δεύτερο λεωφορείο ώστε να λυθεί το θέμα του μαθητικού δρομολογίου στα Καρδάμυλα», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «όσοι είχαν την εξουσία στο παρελθόν δεν έπραξαν τα δέοντα και σήμερα αναλώνονται σε καταγγελίες, με στόχο να σταματήσει η συγκοινωνία στα χωριά της Αμανής».

Κλείνοντας, ο κ. Μαλαφής ανέφερε:

«Σε λίγους μήνες, όταν ολοκληρώσουμε τα βασικά έργα υποδομής, θα παρουσιάσω δημόσια τον αυτοδιοικητικό βίο εκείνων που σήμερα αντιπολιτεύονται συστηματικά την ανάπτυξη του τόπου».

Ο Δήμος Χίου συνεχίζει αποφασιστικά το έργο του, απέναντι σε όσους επενδύουν στην παραπληροφόρηση και την οπισθοδρόμηση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις