Δηλητηρίαση χιλιάδων μελισσών από ψεκασμό με τοξικό σκεύασμα

 

Στις 20 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας ως αναγνώριση της τεράστιας συμβολής των μελισσών στην υγεία των οικοσυστημάτων και τη διατροφική ασφάλεια. Παρά το γεγονός αυτό, παραμονή της ημέρας αυτής στην περιοχή Άγιος Θωμάς Σιδηρούντας, σύμφωνα με καταγγελία του κ. Συμεών Βυζανιάρη κάποιος ασυνείδητος πολίτης ψέκασε κοντά στα μελίσσια με αποτέλεσμα τον μαζικό θάνατο μελισσών από δηλητηρίαση.

Ο ίδιος πρόλαβε να διακρίνει τα συμπτώματα όπως η απώλεια προσανατολισμού και η αδυναμία πτήσης, με τελικό στάδιο το θάνατο, σύμφωνα με την εμπειρία του και τις γνώσεις που έχει λάβει από βιβλία, αλλά και με πληροφορίες από την επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χίου του Τμήματος Μελισσοκομίας,  καθώς και με το κέντρο μελισσοκομίας Β. Αιγαίου.

Σε απόσταση 200 μέτρων από το δικό του μελισσοκομείο βρίσκεται αυτό του κ. Γ. Γιαλιά, όπου και παρουσιάστηκαν τα ίδια συμπτώματα, συμπεραίνοντας ότι ο ψεκασμός έγινε περιμετρικά του νεκροταφείου της Σιδηρούντας, περιοχή Άγιος Θωμάς, καθώς τα υπόλοιπα μελίσσια που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Τέλος ο κ. Βυζανιάρης θέλει να τονίσει την σπουδαιότητα της προστασίας των μελισσών και να αποτρέψει τους πολίτες να χρησιμοποιούν τοξικά σκευάσματα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.