Έλλειψη της εμπιστοσύνης στα μάτια της Κυβέρνησης

Γράφει ο Παντελής Κυδώνης:
Με την επανεμφάνιση των νέων δημοσκοπήσεων της Opinion Poll για την ισχύ της ψήφου εμπιστοσύνης των πολιτών στα πρόσωπα των κυβερνητικών εκπροσώπων, παρουσιάζεται σε μεγάλο ποσοστό η δυσαρέσκεια όσον αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο της ακρίβειας από τον κρατικό μηχανισμό. Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 80% του πληθυσμού νιώθει ανασφάλεια εξαιτίας του όλο ένα και αυξανόμενου πληθωρισμού και της ακρίβειας ή οποία πλέον καθίσταται μη διαχειρίσιμη από την Κυβέρνηση. Το ίδιο ποσοστό των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο ούτε από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική για την πάταξη της εγκληματικότητας και της βίας που συναντάται σε όλα τα μήκη και τις ηλικίες της κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, ιδίως για το γεγονός διαχείρισης των χρεών και των εξόδων που δεν ισοτιμούν με τον μηνιαίο μισθό, όλα έχουν δημοσιοποιηθεί από την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, κ. Στουρνάρα, από την οποία τεκμηριώνεται ο τρόπος διαμόρφωσης των ανατιμήσεων και η εμφάνιση της χρόνιας αισχροκέρδειας. Η αισχροκέρδεια, ο πληθωρισμός και ιδίως η εγκληματικότητα συνυφασμένη με την αναρχία, αποτελούν ζητήματα δύσκολα προς διαχείριση, καθώς έχουν θεμελιωθεί στην κοινωνία και η ίδια απορροφάται αυτά. Και πράγματι, αν δεν υπάρχει ενημέρωση ώστε να γνωρίζουν οι υπόλοιποι πολίτες την πορεία εξέλιξης των γεγονότων, θα μείνουν στο σκοτάδι. Η ενημέρωση αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης και μπορεί είτε να στρεβλώσει τις καταστάσεις.
Ή να διδάξει και να μορφώσει. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο, εφόσον υπάρχει στην καθημερινότητά μας και επί της ουσίας τρέφεται και ζει, από την ενασχόλησή μας μαζί του. Η πολιτεία για να είναι ελεύθερη πρέπει να νιώθει και ασφαλής, κι αυτή η ασφάλεια οφείλεται να παρέχεται με μέτρο. Ποιο είναι όμως το μέτρο, όταν η Κυβέρνηση λαμβάνει βεβιασμένα πιεστικά μέτρα, και από το ένα άκρο μεταβαίνει στο άλλο; Πολλές φορές, η κρίση μας μπορεί να θολώσει, όταν μας έχουν στρεσσάρει οι καταστάσεις και επιχειρούμε να βρούμε μια άμεση λύση για το ζήτημα που μας απασχολεί. Η Κυβέρνηση, με τις συνεχείς αποφάσεις της που δεν λαμβάνουν το μέρος του λαού, αλλά εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, και με την ακόλουθη πορεία που βαίνει, δεν θα την κερδίσει εύκολα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.