Επιπλέον 2.100 ευρώ στους γιατρούς των νησιών του Αιγαίου

Κάθε χρόνο τα νησιά του Αιγαίου βιώνουν την παράλογη ανισότητα μεταξύ αυξημένης τουριστικής κίνησης και μειωμένης παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Είναι γνωστή η έλλειψη ιατρικού δυναμικού προσωπικού που χρειάζεται το εκάστοτε νησί, εφόσον ενόψει θερινής περιόδου τα περιστατικά είναι τα διπλάσια σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το μεγάλο κώλυμα στελέχωσης των νησιωτικών δομών Υγείας, αυξάνει το «μπόνους» που έχει καθιερωθεί εδώ και δύο καλοκαίρια για τη μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών σε δημοφιλείς προορισμούς. Ωστόσο, το σημαντικό αυτό κίνητρο βρίσκει μεγάλο εμπόδιο εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης στέγης, το οποίο για ακόμη μία χρονιά δυσκολεύει την υγειονομική θωράκιση των νησιών.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε μια νέα διάταξη που αυξάνει το οικονομικό κίνητρο για τους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν στα νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι. Όπως ο ίδιος εξηγεί, στοχεύει στην απόδοση επιπλέον 2.100 ευρώ, πέραν του ήδη υπάρχοντος μισθού, ενώ τονίζει την αναγκαιότητα των δημάρχων κάθε νησιού του Αιγαίου, να αναλάβουν τα έξοδα στέγασης έτσι ώστε να έχουν δωρεάν σπίτι.

Έτσι λοιπόν το φετινό καλοκαίρι, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει να διαθέσει επιπλέον έξτρα 300 ευρώ ως αύξηση του «μπόνους», ξεχωριστά από τον καθαρό μηνιαίο μισθό των γιατρών, αποδίδοντας τους το κίνητρο να μετακινηθούν στα νησιά δίχως οικονομική δυσπραγία.  Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει για μετακινήσεις έως τέλος του χρόνου και προσφέρει μία διέξοδο σε θέσεις στις οποίες οι προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό αποβαίνουν άγονες. Ήδη σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 15 γιατροί βρίσκονται σε διαδικασία μετακίνησης σε νησιά του Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.