Εξαντλείται η υπομονή της επιτροπής παρακολούθησης ολοκλήρωσης έργων

Την εξάντληση των όποιων αποθεμάτων υπομονής δηλώνει η Επιτροπή Παρακολούθησης Έργων, με την πραγματοποίηση της δεύτερης συνεδρίασής των μελών της, αφού σε αυτή έθεσαν επί τάπητος τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού, και με την εξέτασή τους, παρατήρησαν την αδράνεια ή και την εγκατάλειψή τους από τους αρμόδιους που τα είχαν αναλάβει. Όπως η ίδια σημειώνει:

“Έγινε η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης για τις πύλες εισόδου στη Χίο. Κυρίαρχο θέμα ήταν η επανεκκίνηση των εργασιών για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης αεροσκαφών. Συζητήθηκε εκτενώς η επιστολή του κ. Μηταράκη με τις 5 εκκρεμότητες του έργου.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας,  ζητήθηκαν έγγραφες απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διότι υπήρχε δέσμευση από πλευράς Δήμου για περαίωση των εκκρεμοτήτων εντός 15 ημερών, όμως η χρονική περίοδος έχει ήδη παρέλθει.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τελικά οι υπολειπόμενες εργασίες (ολοκλήρωση αγωγού διασύνδεσης Παραλιακής και Χρήστου, Διοικητική παραλαβή τοιχίου και τάφρου )δεν είναι αυτές που δημιουργούν καθυστέρηση στην επανεκκίνηση των εργασιών της επέκτασης του διαδρόμου, το πιθανότερο είναι να εμφανίζονται ως άλλοθι για την γενικότερη στασιμότητα που επικρατεί.

Όσον αφορά την αδειοδότηση δανειοθαλάμων από το Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και από τη Διεύθυνση Δασών Χίου, στάλθηκαν από την Επιτροπή επιστολές προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς από τα λεγόμενα των αρμοδίων, οι “υπογραφές- εγκρίσεις” όλο αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, αλλά ποτέ δεν φθάνουν επίσημα στο νησί μας!

Τελικά οι μήνες περνάνε, οι διαβεβαιώσεις με τις χρονικές δεσμεύσεις που δόθηκαν για επανεκκίνηση των εργασιών παρήλθαν, εκθέτοντας όσους τις έδωσαν.

Δυστυχώς εξαντλείται η όποια υπομονή έχει απομείνει αφού φαίνεται ότι υπάρχει περιφρόνηση σε ένα κυρίαρχο θέμα για το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού μας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Επιτροπή βλέποντας την συνέχιση της αδράνειας, θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των κατοίκων του νησιού.

*Υπόμνημα : ορθάνοικτα παραμένουν τα προβλήματα που αφορούν εκτός της επέκτασης του διαδρόμου, το παρκινγκ και η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων. ”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.