Έργα στην Π.Ε. Χίου που ολοκληρώθηκαν χάρη στο ΕΣΠΑ κατά το πρώτο έτος της θητείας του Παντελή Μπουγδάνου

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κωνσταντίνου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, σε μια συζήτηση με κύριο θέμα τα έργα που έχει ολοκληρώσει ή έχει δρομολογήσει η νέα περιφερειακή αρχή κατά το πρώτο έτος της θητείας χάρη στο ΕΣΠΑ και την πολιτική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, σε μια λεπτομερή συνέντευξή του ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τα έργα που έχουν παραδοθεί στο χιώτικο λαό, αλλά και για τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία του νησιού για την συντήρηση του οδικού δικτύου έκανε λόγο ο κος Μπουγδάνος λέγοντας:

«Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έγινε εξαιρετική αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Έγιναν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο κυρίως σε δυο κεντρικούς άξονες της Χίου, στον επαρχιακό δρόμο Χίου – Βολισσού και στο επαρχιακό δρόμο Χίου – Μεστών, αλλά και σε άλλους μικρότερους δρόμους του νησιού.

Ακόμη, σε αρκετά σημεία τοποθετήθηκε αντιολισθητική άσφαλτος (μια ειδική άσφαλτος, η οποία μειώνει την ολισθηρότητα στο οδόστρωμα και αυτή μπορούμε να τη δούμε σε σημεία, όπως στις στροφές του Αίπους), στηθαία ασφαλείας, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (πινακίδες), έγιναν διαγραμμίσεις κ.τ.λ.

Εργασίες που ήταν απαραίτητες για την ασφάλεια των οδηγών και αποτελούσαν πάγια αιτήματα των κατοίκων της Αμανής, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η ομίχλη.

Τοποθετήθηκαν αντανακλαστικά σε πάρα πολλά σημεία και φωτεινοί σηματοδότες, ακόμα και μάτια γάτας. Όλο το οδικό δίκτυο διαμορφώθηκε κατάλληλα για την ασφάλεια των οδηγών».

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχει υπογράψει σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ για τον καθαρισμό χειμάρρων νότιας και βόρειας Χίου. Οι καθαρισμοί χείμαρρων και ποταμών έχουν χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους. «Καθαρίστηκαν πολλοί στο νησί μας, που είχαν να καθαριστούν δεκαετίες» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου. Ενώ, παρακάλεσε τους πολίτες του νησιού, να μην ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια σε ποταμούς και χείμαρρους, γιατί «το νερό κάποια στιγμή θα μας επιτεθεί» τόνισε. «Το νερό κάποια στιγμή δεν θα βρει διέξοδο και κάποιο σπίτι κάποια περιουσία θα χαθεί» ανέφερε.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σημεία με πολύ μικρούς χείμαρρους πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης βγάλαμε τρία φορτηγά οικοδομικά μπάζα. Πραγματικά αυτά που είδαμε μας εκπλήσσουν και θα έλεγα ότι οι συμπολίτες δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο των πράξεών τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

 

“ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αυτή τη στιγμή ένα από τα έργα που είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας είναι το έργο του νοσοκομείου, το οποίο είχε μπλοκάρει και η παρούσα περιφερειακή αρχή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ξανά. Τα συνεργεία δουλεύουν εντατικά και το επόμενο διάστημα περίπου σε 15 ημέρες θα ξεκινήσουν έργα για την τοποθέτηση της στέγης του νοσοκομείου. «Ήδη αυτή τη στιγμή έχουν καλουπωθεί και θα γίνει με τα περιμετρικά ενισχυτικά δοκάρια όπου θα στηριχθεί στη συνέχεια η σκεπή και βέβαια προχωράνε και οι υπόλοιπες εργασίες. Ο ρόλος μας ως περιφερειακών
αρχών είναι να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες και να επιλύουμε
τα προβλήματα».

 

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Σχετικά με τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Χίου μίλησε ο κος Μπουγδάνος, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα έργο που περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου για την μετατόπιση του έργου του αεροδρομίου. Ο δρόμος από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού μέχρι τα φανάρια της Φάρκαινας, θα γίνει κατά κάποιο τρόπο μια ευθεία και θα μετακινηθεί προς τη θάλασσα. Αυτό το έργο αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει προέκταση του αεροδρομίου προς το βορρά».

 

ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ

Πρόκειται για ένα έργο στοιχειωμένο, που όλοι ανεξαιρέτως οι Χιώτες επιθυμούν αν το δουν ολοκληρωμένο. Σχετικά με το έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι μας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου εξηγώντας ότι ξεκίνησαν οι έρευνες για τη μετάθεση του φράγματος και θα συνεχιστούν με τις γεωτρήσεις, οι οποίες μαζί με το σύνολο των ερευνών θα μας δείξουν την ευστάθεια του και θα μας δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν τεθεί και στο παρελθόν. Εφόσον όλα είναι καλά θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου στη χρήση των συμπολιτών μας. Αυτά αποτελούν ένα μέρος από τα έργα που έχουμε λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΙΣΠΙΛΟΥΝΤΑ ΣΠΑΡΤΟΥΝΤΑ

Ολοκληρώθηκε ο δρόμος Πισπιλούντα – Σπαρτούντα. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 900.000.00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, επισκέφτηκε το έργο μαζί με τον επιβλέποντα μηχανικό και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, επισημαίνοντας ότι: «στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου που αποβλέπει στην ασφάλεια των οδηγών και η εύκολη προσβασιμότητα που εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των οικισμών.»

«Πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι έχουμε υποβάλλει για χρηματοδότηση τέσσερα έργα, τα οποία έχουν εγκριθεί και θα προχωρήσουν και θα εντάξουμε και άλλα την επόμενη περίοδο. Ξεμπλοκάραμε πολλά και σημαντικότατα έργα κατά τη διάρκεια της θητείας μας μέχρι σήμερα. Σχεδιάσαμε μια σειρά μελετών, οι οποίες θα εξελιχθούν σε έργα, έργα τα οποία έχουμε ανάγκη. Το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν και βοηθούν για την εξέλιξη των εργασιών αυτών, όμως και εμείς πρέπει να τα αξιοποιούμε σωστά με μεθοδολογία και εργατικότητα. Χρειάζεται να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα του τόπο μας και να δώσουμε λύσεις» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.