Συνεργάζονται ΕΥΑΘ και ΔΕΥΑΧ για το καλό του νησιού

Η ΔΕΥΑ Χίου με την ΕΥΑΘ ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται με στόχο την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Χίου. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των δυο εταιριών, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Πρόδρομος Μανωλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης, παρουσία και του δημάρχου Χίου, Γιάννη Μαλαφή, αναφέρθηκαν διεξοδικά στη μεταξύ τους συνεργασία, που θα έχει καταρχήν χρονικό ορίζοντα ενός έτους.

Ο Δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στη «στρατηγική συνεργασία με την ΕΥΑΘ σε θέματα γεωγραφικής αποτύπωσης, απολύμανσης δικτύων νερού, μείωσης ενεργειακού κόστους, διασφάλισης ποιότητας και εκπαίδευσης του προσωπικού», ενώ επισήμανε ότι τελικός στόχος είναι η παροχή πόσιμου νερού στον Χιώτη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρ. Μανωλάκης ο οποίος επανέλαβε τον σχεδιασμό της εταιρείας για επαρκή παροχή νερού στους καταναλωτές, ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία με το ΕΑΓΜ για την αξιοποίηση των πηγών της Χίου, αλλά και την αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης. Σημαντική, όπως είπε, θα είναι η στήριξη της ΕΥΑΘ στην εκπαίδευση του προσωπικού της ΔΕΥΑΧ το επόμενο διάστημα.

Τέλος ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι «Είμαστε μια εταιρεία-πρότυπο μεταφοράς τεχνογνωσίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Πραγματικά χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΥΑΧ για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Η συνεργασία μας αρχικά θα αφορά στην ψηφιοποίηση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, στην εκπαίδευση και την υποστήριξη του τεχνικού προσωπικού, όπως και την εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους». Ταυτόχρονα είπε ότι μετά το δεύτερο 15νθήμερο Ιουνίου κλιμάκιο της ΕΥΑΘ θα επισκεφτεί εκ νέου τη Χίο για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.