Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθούν  ομιλίες στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, για τη σημασία της δραματικής περιόδου της Γενοκτονίας και του Ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου και σημαιοστολισμός σχολείων.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 και ώρα 07:00 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.  Στις 10:00 θα τελεσθεί Επιμνημόσυνης Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Επίκαιρη Επετειακή ομιλία από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων Χίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», κα Σοφία Τοπαλίδου-Αργυρούδη. Στις 10:45 θα γίνει η Τέλεση Τρισαγίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

        – Χαιρετισμός από τον κ. Σαλπιγγίδη Αναστάσιο,  Πρόεδρο Ποντίων Χίου.

– Απαγγελία ποιήματος με τίτλο «Μνήμη της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά» εις Μνήμη της Γενοκτονίας του Πόντου από μέλος του Συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων Χίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος».                                             Στις 20:05 Υποστολή Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Χίου – Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

  • Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη πρωινή ώρα  έως τη δύση του ηλίου, στις 19 Μαΐου 2024.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2024, έως τις πρωινές ώρες της επομένης, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3424 Β΄.                                          

                                            

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ:

Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τα σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες, η 96 Α.Δ.Τ.Ε. τη συμμετοχή του στρατού στις εκδηλώσεις, ο Δήμος Χίου τον σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό των χώρων εκδηλώσεων και τη φωταγώγηση των Δημοτικών Καταστημάτων και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου την τάξη.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

  • Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών
  • 96 Α.Δ.Τ.Ε.
  • Δήμος Χίου

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ: κ. Χαράλαμπος Χρυσάφης,  μέλος του Συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων Χίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.