Η Κυβέρνηση στηρίζει τον ναυτικό κλάδο

Η έλευση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Χίο, κ. Ιωάννη Παππά, αποτέλεσε μέσο ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης  των αρμόδιων φορέων που συνδέονται άμεσα με τη Ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών του Νησιού, τονίζοντας ότι είναι ευρέως γνωστό ότι η ΑΕΝ Χίου αποτελεί μία από τις καλύτερες σχολές  του Εμπορικού Ναυτικού. Σημειώνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που δημιουργεί τη σχολή και την κάνει να ξεχωρίζει, διακρίνοντας το σωστό έργο που παρέχουν οι εκπαιδευτές και τα στελέχη του λιμενικού σώματος.

Για τον κ. Παππά, το φετινό έτος, αποτελεί καθαρά «ναυτική υπόθεση», καθώς σε συνεργασία με τη Κυβέρνηση, επιθυμεί να ενισχύσει την ναυτική εκπαίδευση, αποτελώντας αρωγό αλλά και στήριγμά της, δεδομένου ότι μεγάλος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί η ναυτιλία και ο στόλος της, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την ενίσχυση του ναυτικού κλάδου, έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να ενδυναμωθεί η θέληση των νέων να ασχοληθούν με τη θάλασσα, καθώς και να αποσυμφορηθούν οικονομικά από τα βασικά έξοδα διαβίωσης. Ο Υφυπουργός κατά την χαρακτηριστική αναφορά των ληφθέντων μέτρων, ανέφερε ότι μέσα από το  πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, παρέχεται η ανάλογη οικονομική ενίσχυση στους φοιτούντες των σχολών του εμπορικού ναυτικού Πανελληνίως, από το οποίο οι ίδιοι λαμβάνουν το ποσό των 1.400 ευρώ, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες, ενώ τόνισε πως υπάρχει επιπλέον ενίσχυση, κατά τη πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.