Jonathan Galindo: Ο «Γκούφι» που παρασέρνει τα παιδιά στο θάνατο μέσω Ίντερνετ

Ο Jonathan Galindo εμφανίζεται στο διαδίκτυο μεταμφιεσμένος σε “Γκούφι” και προσπαθεί να παρασύρει παιδιά σε διεστραμμένα παιχνίδια με τελικό προορισμό το θάνατο. Συνδέεται με το θανάσιμο διαδραστικό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα“.

Το όνομά του προκαλεί ανατριχίλα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς με διάφορα παιχνίδια παγιδεύει ανυποψίαστα ανήλικα παιδιά. Πρόσφατα, μάλιστα, έγινε γνωστή η είδηση της αυτοκτονίας ενός 15χρονου παιδιού στο Κερατσίνι, σοκάροντας στο πανελλήνιο.

Βρίσκονται πολλά πρόσωπα πίσω από το όνομα Jonathan Galindo

Πίσω όμως από αυτή τη φωτογραφία κρύβεται ένα αρρωστημένο μυαλό και δεν πρόκειται για ένα πρόσωπο, αλλά για πολλά.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί, σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι, πριν από λίγες μέρες, να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου.

Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά ακίνδυνες, όπως για παράδειγμα ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία».

Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, δηλαδή αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου.

Το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να δώσουν τη ζωή τους.

Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo.

Ο κ. Canini επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ενοχλητικό τρόπο που χρησιμοποιείται τώρα η μάσκα.

Το Facebook απέκλεισε το hashtag #JonathanGalindo για να προσπαθήσει να κρατήσει το φαινόμενο υπό έλεγχο και να προσπαθήσει να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες.

Ο Jonathan Galindo συνδέεται με το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»;

Ένας γονέας αναφέρει ότι ο Jonathan Galindo προσεγγίζει τους νέους πολύ εύκολα.

Το πρώτο βήμα είναι το αίτημα φιλίας και όταν το αίτημα φιλίας γίνει αποδεκτό, αποστέλλεται ένας σύνδεσμος που προτείνει να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι προκλήσεων, θάρρους, έως αυτοτραυματισμού (όπως σκάλισμα με λεπίδα στο δέρμα της κοιλιάς αρχικά γράμματα του ονόματος κάποιου ή «Ο αριθμός του διαβόλου», 666).

Η πρόκληση αυτή στοχεύει κυρίως παιδιά και εφήβους, των οποίων το συναισθηματικό και κέντρο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί πλήρως για να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Επομένως, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τους νεότερους χρήστες, αλλά και για πιο ευάλωτους ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να πέσουν σε αυτές τις «παγίδες».

Ειδικά λόγω της πανδημίας είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο να καταλήξουμε σε έναν φαύλο κύκλο κατάθλιψης, εθισμού, αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας.

Πηγή: enimerotiko.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.