Στην 1η συνεδρίαση Τουρισμού της ΕΝΠΕ ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Καλτάκης

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης με αρμοδιότητες στον Τουρισμό συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στην Αθήνα, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, κα. Όλγας Κεγαλογιάννη. Η συμμετοχή του ήταν επιβεβλημένη καθώς γνωστοποίησε στους αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης αλλά πρότεινε και τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση αυτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλτάκης αναφέρθηκε για την ανάγκη διεύρυνσης του διαλόγου για θεσμοθέτηση προοπτικής ελάφρυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου. Ζήτησε την χρηματοδότηση για τον παραδοσιακό οικισμό Βρύσας Λέσβου και τον οικισμό Άνω Βαθέος Σάμου για την βελτίωση τουριστικού περιβάλλοντος καθώς επίσης και την αποκατάσταση των ζημιών των σεισμοπαθών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου διότι υπάρχουν πληγέντα κτίρια που αλλοιώνουν το τουριστικό περιβάλλον.

Ακόμα, επεσήμανε το υπέρογκο κόστος των εισιτηρίων για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε την συνδρομή της πολιτείας. Επιπλέον αξίωσε την νομοθετική ρύθμιση της συνδιαφήμισης για απελευθέρωση αυτής από τον νόμο περί προμηθειών του δημοσίου έτσι ώστε να μπορούν να επιλυθούν πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για την επίλυση του χωροταξικού ζητήματος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να κατασκευαστούν μεγάλα τουριστικά θέρετρα και να πραγματοποιηθεί προσέλκυση επενδυτών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.