«Τα επιμελητήρια θα δυναμώσουν τη φωνή των νησιωτών»

Με επιτυχία τελέστηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Ομήρειο Κέντρο, με παρουσία των Τοπικών Αρχών και Φορέων, των καταξιωμένων πολιτικών προσωπικοτήτων αλλά και με των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων από αρκετά μέρη της χώρας. Τα κύρια θέματα συζήτησης, ήταν τα προβλήματα που βιώνουν επί τω πλείστων τα νησιά του Αιγαίου, ο τουρισμός, η οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς ακούστηκαν και προτάσεις επίλυσης των προαναφερθέντων.

Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Παντελής Λεγάτος, οι Βουλευτές της Χίου, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλαφής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης, ο A’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιορδάνης Τσώτσος,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γεώργιος Τούμπος, ο Πρόεδρος Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος κ.α.

Ξεκινώντας την εισήγηση, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Μασούτης, έκανε λόγο για τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα των νησιωτικών επιχειρήσεων, ενώ ο ίδιος επεξήγησε πως για την σταθερότητα και ανάπτυξη της οικονομίας καθίσταται απαραίτητη η βιωσιμότητα των νησιών.  Με αφορμή αυτών,  ο Πρόεδρος του  Λιμενικού Ταμείου, κ. Λεγάτος, υπογράμμισε ένα από τα προβλήματα της νησιωτικότητας, το οποίο είναι το υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, και συνάμα την οικονομική αδυναμία των πολιτών να τα προμηθευτούν.

Οι Βουλευτές του νησιού, μίλησαν τόσο για την καταπολέμιση του μεταναστευτικού, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης φορολογικής σταθερότητας και δημόσιων επενδύσεων, με σκοπό την ενδυνάμωση της χιώτικης οικονομίας. Εν συνεχεία, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Μουτζούρης θέλησε να εκφράσει τον προβληματισμό του για την πιθανότητα μη απορρόφησης του ολοκληρωτικού αποδοτέου ποσού του ΕΣΠΑ από τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τέλος, ο Δήμαρχος κ. Μαλαφής, στην ομιλία του επεξήγησε το κώλυμα που αντιμετωπίζουν τα νησιά με το δημογραφικό.

Κλείνοντας την συνεδρίαση, ο κ. Μασούτης τόνισε ότι:  «Τα Επιμελητήρια θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Μεταφέροντας τα προβλήματα, προτείνοντας και διεκδικώντας λύσεις. Δυναμώνοντας την φωνή των νησιωτών, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.