
Ιερά Πανήγυρις Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοκοροβιλιάς: Διήμερο Λατρευτικών Εκδηλώσεων στη Χίο
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και την ευλογία της τοπικής Εκκλησίας, θα τελεστεί και φέτος η Ιερά Πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοκοροβιλιάς, στη Χίο.
Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών καλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στο διήμερο εκδηλώσεων που κορυφώνεται το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγίας.
🔹 Την Πέμπτη 14 Αυγούστου, στις 19:15, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
🔹 Την Παρασκευή 15 Αυγούστου, στις 07:00 το πρωί, θα τελεστούν Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καλεί όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να προσέλθουν και να συμμετάσχουν προσευχητικά στην πανήγυρη, τιμώντας τη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου με ευλάβεια και σεβασμό.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί για τη Χίο, όπως και για όλη την Ορθόδοξη Ελλάδα, μια από τις σημαντικότερες εορτές του εκκλησιαστικού έτους, με πλούσιες θρησκευτικές παραδόσεις.

