Αναγκαία η διεκδίκηση μεγαλύτερων κονδυλίων για τη πολιτική προστασία

Την ανάγκη χορήγησης μεγαλύτερων κονδυλίων για την πολιτική προστασία και την βέλτιστη διασφάλιση του περιβάλλοντος αιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση για τους οικισμούς της Ικαρίας, εφόσον ο προϋπολογισμός που θα αποδοθεί φαίνεται πενιχρός σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί:

«Η Έγκριση Διακήρυξης και Δημοπράτησης της υπηρεσίας με τίτλο: Καθαρισμοί Χειμάρρων για την Αντιπλημμυρική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας» προϋπολογισμού 145.οοο ε με ΦΠΑ 24% , θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, καταδεικνύει για μια ακόμα φορά τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ,  της περιφερειακής αρχής και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (κ. Στεφανή)  για την πενιχρή χρηματοδότηση των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και υποδομών στην αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών της Ικαρίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, με παρέμβασή της, επισημαίνοντας τα τελευταία μόνον πλημμυρικά φαινόμενα, με πιο χαρακτηριστικά αυτά στην περιοχή του Καρκιναγρίου, που αποδεκάτισαν οικισμούς και χωριά, που κινδύνεψαν ζωές, υπέστησαν καταστροφές σπίτια, καταστήματα, ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων, τόνισε την αναγκαιότητα μεγαλύτερης, ετήσιας οικονομικής στήριξης προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επιλυθούν τα οξυμένα ζητήματα που προέκυψαν.

Η χρηματοδότηση των 145.000ε, για τον καθαρισμό των  χειμάρρων και ρεμάτων της Ικαρίας, για το 2024 αδυνατεί, συμπλήρωσε, να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Ικαρίας.

Η συνεχής παραχώρηση αρμοδιοτήτων διαχρονικά από τις κυβερνήσεις , στην Τοπική Διοίκηση Β’ Βαθμού όπως  π.χ. του καθαρισμού χειμάρρων και ρεμάτων  , χωρίς την ανάλογη οικονομική στήριξη αποτελεί εμπαιγμό προς τις τοπικές κοινωνίες κι αυτός επιτείνεται όταν η έλλειψη διεκδίκησης από την περιφερειακή αρχή  των αναγκαίων κονδυλίων για τον καθαρισμό όλων των χειμάρρων και ρεμάτων   του Β. Αιγαίου είναι παντελής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου στέκοντας στο ύψος των περιστάσεων και με ευθύνη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν   όλες οι περιφερειακές Ενότητες Β. Αιγαίου, πρότεινε τη δημιουργία μητρώου χειμάρρων και ρεμάτων, προκειμένου να γίνεται ουσιαστική μελέτη των τεχνικών δεδομένων και  ορθολογική παρέμβαση όταν οξύνονται οι ανάγκες.

Κάλεσε τέλος, την περιφερειακή αρχή,  να προβεί σε διεκδίκηση από την κυβέρνηση της ΝΔ,  των αναγκαίων οικονομικών πόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας της Ικαρίας και όλων των νησιών μας. »

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.