Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί η εκβάθυνση του Λιμένα Χίου

Το πράσινο φως φαίνεται πως έλαβε το έργο εκβάθυνσης του Λιμένα Χίου, με «εργοτάξιο» να στήνεται κατάμεστα της θαλάσσιας ζώνης, και το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι και τον Αύγουστο, λαμβάνοντας ταχείς ρυθμούς εξέλιξης. Επί της ουσίας, η διαδικασία αυτή υλοποιείται, ώστε το λιμάνι της Χίου να δύναται να φιλοξενήσει μεγάλου μεγέθους πλοία, αλλά κυρίως για να διευκολύνει την πρόσδεση των επιβατικών κατά την πλοήγηση. Πράγματι, λόγω μη αρκετού βάθους, η καθημερινή προσέλευση των επιβατικών πλοίων αποτελεί δυσχεραίνουσα υπόθεση.

Όπως λοιπόν, δηλώνει ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Παντελής Λεγάτος, το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του θέρους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τους έχει αποδώσει η ανάδοχη κατασκευαστική εταιρία.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Λεγάτος, ερχόμενος σε επικοινωνία με τους καπετάνιους των επιβατικών πλοίων, συμφωνήθηκε από κοινού πως για την ολοκληρωτική επιτυχία του έργου, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι ανάλογοι προσκρουστήρες, οι οποίοι θα αποτρέπουν το οποιοδήποτε ατύχημα του πλοίου κατά την πλοήγηση και πρόσδεση, σε περίπτωση που αυτό πλησιάσει στα τοιχώματα του λιμανιού.  Για την τοποθέτηση των προσκρουστήρων, θα διεξαχθεί διαγωνισμός  ο οποίος θα προσθέσει ακόμη 2 μήνες για την τελική ολοκλήρωση του έργου, πέρα από τη διαδικασία εκβάθυνσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.