Μηταράκης: Λύση στην οικονομία της Χίου η τουριστική ανάπτυξη

Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης και για τον Μάιο, φρόντισε να μιλήσει στους δημότες και να τους ενημερώσει για τα δρώμενα του νησιού, μέσω της Μηνιαίας Επικοινωνίας για το μήνα Απρίλη. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: «Γίναμε θεατές μιας μεγάλης έκρηξης αφίξεων τουριστών, ως αποτέλεσμα της έκδοσης θεωρήσεων στο λιμάνι για τουρίστες από την Τουρκία. Ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας της Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημασία της πύλης Schengen στο Λιμάνι αναδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εισήλθε στη Χίο αντίστοιχος αριθμός τουριστών με όσους κατέφθασαν με πτήσεις τσάρτερ στο Αεροδρόμιο σε δύο χρόνια, την διετία 2015-2016, όταν και σταμάτησαν πλέον να έρχονται πτήσεις από το εξωτερικό. Πάρα πολύ κρίσιμο είναι να ξεκινήσει σύντομα, όταν εκδώσει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο την οικοδομική άδεια, το ήδη χρηματοδοτημένο έργο της νέας πύλης του Τελωνείου στο Λιμάνι.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, ότι ολοκληρώθηκαν χωρίς ενστάσεις οι διαγωνισμοί για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο και για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου. Και στις δύο περιπτώσεις, ευελπιστούμε μέσα στο 2024 να υπάρξει συμβασιοποίηση με τον προσωρινό ανάδοχο.

Αντίθετα, στο έργο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Συκούση, τελικά, μετά τις καθυστερήσεις, βγήκε έκπτωτος ο ανάδοχος και οι επόμενοι δύο μειοδότες αρνήθηκαν να αναλάβουν το έργο. Πλέον, δυστυχώς, η αναθέτουσα αρχή πρέπει να προχωρήσει σε εκκαθάριση της εργολαβίας, σύνταξη νέου προϋπολογισμού για τις υπολειπόμενες εργασίες, να βρεθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και να γίνει νέος διαγωνισμός.

Επίσης, αυτόν τον μήνα, είχαμε και δύο πολύ σημαντικά νέα σε σχέση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αφενός, η επιπλέον χρηματοδότηση που πετύχαμε ύψους 900 χιλιάδων ευρώ επέτρεψε την όλων των έργων στο LEADER Χίου, και αφετέρου η υπαγωγή του 96%, των 49 από τις 51 προτάσεις των μαστιχοπαραγωγών στα Σχέδια Βελτίωσης. Πέρυσι, που είχε δημιουργηθεί ένα θέμα, με κοινή προσπάθεια με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και υπηρεσιακούς παράγοντες καταφέραμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, ώστε πλέον η μαστίχα να στηρίζεται ακόμα περισσότερο από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.