Μηταράκης: Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι «περισσότερη αποτελεσματικότητα»

Επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης του Βουλευτή ΝΔ Χίου, κ. Νότη Μηταράκη ήταν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός καθώς και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά, ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι «η Νέα Δημοκρατία για να έχει τα εκλογικά αποτελέσματα που είχε το 2019 και το 2023 προφανώς έπρεπε να κάνει μία πολύ μεγάλη διεύρυνση και να καλύψει ένα πολύ ευρύτερο χώρο. Αυτό το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως φάνηκε στις εθνικές εκλογές. Προφανώς το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι διττό για εμένα. Πρώτον, ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη αποτελεσματικότητα και νομίζω αυτό ήταν και το ξεκάθαρο μήνυμα που έδωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και με τον ανασχηματισμό, ο οποίος ήταν ένας πολύ καλός ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να τονίσουμε και τις ρίζες της Νέας Δημοκρατίας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αντιθέτως, είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν μας ικανοποίησε, αλλά από εκεί και πέρα προχωράμε μπροστά».

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη, είμαστε 158 βουλευτές. Η έμφαση είναι να αντιμετωπίσουμε ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ακρίβεια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, και η επιλογή του Τάκη Θεοδωρικάκου σε ένα κρίσιμο υπουργείο σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει ο Πρωθυπουργός στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας. Η καθημερινότητα, η υγεία, η δημόσια διοίκηση – η πολύ καλή επιλογή του Θοδωρή Λιβάνιου, ενός πολύ άξιου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, σε θέματα που επηρέαζαν την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. Για παράδειγμα, το ΑΣΕΠ μας είχε προβληματίσει πάρα πολύ και στο υπουργείο Μετανάστευσης το 2020, θυμάμαι ως υπουργός, μας είχε εγκριθεί ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, η οποία τώρα, το 2024 σιγά σιγά έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται για ανάληψη καθήκοντος στο υπουργείο. Υπάρχει λοιπόν ζήτημα. Αυτά τα ζητήματα θέλει να αντιμετωπίσει ο ανασχηματισμός, και η έμφαση δεν είναι περισσότερη αριστερά ή περισσότερη δεξιά, είναι περισσότερη αποτελεσματικότητα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «αυτονόητα υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη στην κεντροδεξιά, αλλά δεν είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει το καλοκαίρι του 2024. Εγώ απάντησα σε μία ερώτηση συναδέλφου σας, είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας». Ενώ παράλληλα τόνισε πως «το όποιο σχόλιο δεν είναι σε αντιδιαστολή με την κυρία Σακελλαροπούλου, την οποία είχα την τιμή να γνωρίσω. Από εκεί και πέρα τελειώνει η θητεία της, και από την στιγμή που θα ανοίξει η συζήτηση για μια επόμενη θητεία θεωρώ ότι στο πολύ μεγάλο εύρος αξιόλογων ιστορικών στελεχών, με αξιόλογη διαδρομή που έχει η Νέα Δημοκρατία. Και σκέφτομαι πάρα πολλά πρόσωπα τα οποία έχουν τιμήσει την χώρα και την παράταξη, άνθρωποι που μπορεί να έχουν μία ευρύτερη αποδοχή και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί πάντα η Προεδρική επιλογή θετικό είναι να έχει μία ευρύτερη αποδοχή στο κοινοβούλιο, που μπορεί να προταθούν για αυτόν τον ρόλο. Αλλά αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας όταν ωριμάσει ο χρόνος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.