Ν. Μηταράκης: Ανάγκη συνεύρεσης αιρετών για τα φλέγοντα ζητήματα της Χίου

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τοπικός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, στην Ραδιοφωνική Εκπομπή «Καλημέρα» με τον Αντ1 Αιγαίου και τον Κώστα Κυδώνη, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τόσο το νόημα της έλευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εν περίοδο Ευρωεκλογών στη Χίο, όσο και για τα επικείμενα έργα του νησιού, τα μέτρα πυροπροστασίας, το προσφυγικό κ.α.

Ξεκινώντας, ερωτώμενος για τον προεκλογικό λόγο του Πρωθυπουργού στη Χίο και την αναφορά του στα επικείμενα έργα, ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης, επιχειρεί την τακτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικράτεια, γι’ αυτό και άγγιξε την «φλέβα» των δημοτών. Άλλωστε, μπορεί λόγω πεπιεσμένου προγράμματος να μην συνδιαλλάχθηκε με τους κατοίκους του νησιού, ωστόσο προέβη σε συνάντηση με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με τη σειρά τους, του κατέθεσαν σε επίσημο φάκελο τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Έπειτα, ο ίδιος ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε πως στο γραφείο του σε καθημερινή βάση τίθενται επί τάπητος και παρακολουθούνται τα έργα του νησιού, ενώ μίλησε χαρακτηριστικά για το καθένα, λέγοντας πως το Δικαστικό Μέγαρο υλοποιείται με πιο αργούς ρυθμούς, το Φράγμα Κόρης Γεφύρι συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ δε το έργο του αεροδρομίου μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει ολοκληρωμένο τμήμα αποχωρήσεων και αφίξεων.

Όσον αφορά τις προσπάθειες του να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλημα του είναι να συζητηθούν τα κύρια προβλήματα του νησιού, όπως το υδρευτικό, το οποίο χρήζει ολοκληρωμένης λίστας με υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετηθούν, το χωροταξικό, την εκπαίδευση προσωπικού ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις τουριστικές ανάγκες, καθώς και τη δημιουργία περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων που θα δύνανται να φιλοξενούν τον αυξημένο τουριστικά πληθυσμό.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες διευθέτησης, ενώ για την μονιμοποίηση των συνοριοφυλάκων, οι μηνιαίοι μισθοί έχουν εξασφαλισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το έτος 2027. Ανέφερε τόσο το γεγονός ότι οι έμμισθοι γνώριζαν ότι υπέγραψαν σύμβαση ορισμένου χρόνου, ωστόσο διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να βρει την καταλληλότερη λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αποκτήσουν μια πιο μόνιμη θέση λόγω παλαιότητας, εφόσον δεν επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος.

Τέλος, για το θέμα λήψης μέτρων πυροπροστασίας, ο ίδιος ανέφερε πως γίνεται συστηματικός έλεγχος των υποδομών ώστε να διασφαλιστούν αυτά καταλλήλως, ενώ εφίστησε την προσοχή στους ιδιώτες, να ασχοληθούν με τα παρατημένα χωράφια τους για την πρόληψη πυρκαγιών, ενώ συμφώνησε με την επιβολή προστίμων, σε όσους αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.