Μίσθωση πούλμαν για περισσότερα δρομολόγια ζητά ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματιών

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου, μέσα από την ανακοίνωσή του, παρουσιάζει τα προβλήματα μεταφοράς μέσω των δρομολογίων ΚΤΕΛ, τα οποία είναι λίγα και δεν μπορούν ορθώς να εξυπηρετήσουν την κίνηση των δημοτών αλλά και τουριστών, ενόψει των θερινών μηνών. Μάλιστα, ο Σύλλογος ζητάει από όσους δημότες επιθυμούν αλλά και δεν σχετίζονται με αυτόν, να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να μισθωθεί πούλμαν, που θα πραγματοποιεί περισσότερα δρομολόγια:

Ο Σύλλογος από τον περασμένο Οκτώβριο πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει την αύξηση δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να μπορούν τόσο οι επισκέπτες του νησιού όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι της Χίου να πάνε σε παραλίες και να επιστρέφουν αργά το απόγευμα, να επισκεφθούν αξιοθέατα αλλά και να πάνε σε χωριά το απόγευμα και να μπορούν να επιστρέψουν πιο βράδυ. Με τα υφιστάμενα δρομολόγια αυτό είναι αδύνατον.

Παραλίες όπως τα Μαύρα Βόλια και η Κώμη δεν έχουν απογευματινά δρομολόγια επιστροφής. Σύνδεση με άλλες παραλίες όπως πχ στην Αγία Δύναμη και στον Ναγό δεν υπάρχει. Στα χωριά το απόγευμα όπως στα Μεστά, στο Πυργί ή στην Λαγκάδα δεν μπορεί να πάει κάποιος χωρίς αμάξι.  Πρόσβαση με πούλμαν στο σπήλαιο των Ολύμπων που κατατάσσεται στα 10 πιο όμορφα της χώρας μας δεν υπάρχει όπως επίσης και στην Παναγία Κρίνα που είναι ένας θησαυρός. Επίσης εάν κάποιος επισκεφθεί το Μουσείο της Μαστίχας θα πρέπει να περιμένει  1,5-2 ώρες αφού τελειώσει την επίσκεψη στον χώρο για να πάρει το πούλμαν για την επιστροφή…

 Ήρθαμε σε επαφή με την Περιφέρεια και την Εταιρεία που έχει τα δρομολόγια, έγινε οικονομοτεχνική μελέτη από μεριάς της Εταιρείας όπως της ζητήσαμε με βάσει τις προτάσεις μας και βγήκαν τα κόστη που αφορούσαν την αμοιβή του οδηγού, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα καύσιμα και ένα ελάχιστο κέρδος για την εταιρεία και παρουσιάστηκε στους Αντιπεριφερειάρχες Μεταφορών κ. Αθηνάδη, κ. Αστυρακάκη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βρουλή και στον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη. Μάλιστα ως μέση λύση κατεβάσαμε στην πορεία το συνολικό κόστος 65% κάτω μειώνοντας τα δρομολόγια. Για να μην κουράζουμε το κοινό που διαβάζει το δελτίο τύπου, η Περιφέρεια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προτάσεις μας.

Μετά την συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Εταιρείας του ΚΤΕΛ όπου μας επιβεβαίωσε ότι τα θερινά δρομολόγια παραμένουν τα ίδια όπως πέρσι ενημερώσαμε αρχικά τα μέλη μας για όλο το ιστορικό και στη συνέχεια τους προτείναμε να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε ένα ποσόν και με αυτό να μισθώσουμε πούλμαν για να βάλουμε κάποια έξτρα δρομολόγια ώστε να προσφέρουμε την δυνατότητα στους τουρίστες που δεν έχουν αμάξι να κινηθούν σε περισσότερα μέρη. Για παράδειγμα: 1) να μπορέσουν να φεύγουν από Μαύρα Βόλια και Κώμη μετά τις 1800, 2) να μπορέσουν να επισκεφθούν τα Μαστιχοχώρια το απόγευμα και να γυρίσουν το βράδυ, 3) να μπορούν να επισκεφθούν την Παναγία Κρίνα κλπ

Δημοσιεύοντας το δελτίο τύπου κάνουμε παράκληση σε όσους χιώτες που δεν έχουν κάποια σχέση με τον Σύλλογο θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν στο εγχείρημα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι με το να μπορεί να πάει περισσότερος κόσμος στα χωριά το απόγευμα θα τονωθούν περισσότερο οι τοπικές οικονομίες.

Σε πρώτη φάση όσοι πιστεύουν σε αυτήν την προσπάθεια παρακαλούμε να συμπληρώνουν την φόρμα και να δώσουν το email τους (ή τηλέφωνο εάν δεν έχουν δίπλα στο ονοματεπώνυμο τους).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.