Μηταράκης: Αίτημα για τη δημιουργία δύο νέων τμημάτων στο Μουσικό Σχολείο Χίου – Προτεραιότητα η ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μα

Θετική είναι η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κυρίας Ζέττας Μακρή στο αίτημα των γονέων υποψήφιων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου, για τη λειτουργία δύο νέων τμημάτων, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή ΝΔ Χίου, κ. Νότη Μηταράκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε την υφυπουργό για τη δυναμική των τμημάτων του Μουσικού Σχολείου, καθώς και για την αυξημένη ζήτηση των μαθητών σε αυτό.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της κυρίας Μακρή, η οποία δεσμεύθηκε να δώσει λύση για τη λειτουργία επιπλέον τμημάτων, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα γονέων και υποψήφιων μαθητών. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η εξεύρεση του χώρου που θα στεγάσει τα εν λόγω τμήματα, για το οποίο, σύμφωνα με το Υπουργείο, αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Χίου.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η εκπαίδευση των παιδιών μας αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας. Η αυξημένη ζήτηση στο Μουσικό Σχολείο Χίου επιβεβαιώνει το εκπαιδευτικό επίπεδο του τόπου μας, καθώς και το ποιοτικό και παραγωγικό εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η Κυβέρνηση επενδύει στην Παιδεία, μέσα από την εφαρμογή πολιτικών βελτίωσης, και παράλληλα μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που δίνουν στη νέα γενιά περαιτέρω ώθηση για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων τους».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.