Μέχρι το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας θα έχει ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο

Στη Χίο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και το αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ.  Ντινόπουλο, της αναδόχου επισκευαστικής εταιρείας «Θέμελης Κατασκευαστική» για την εξέλιξη του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάο, που τον συνόδευε, άκουσαν τα προβλήματα της υλοποίησης του έργου, και τους λόγους που καθυστερεί, με κυριότερο αυτό, της έλλειψης αδρανών υλικών. Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι στη τελευταία επίσκεψη του κ. Ταχιάο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είχε τονίσει ότι θα γίνει σύντομα γνωστό, έπειτα από την αξιοποίηση των υλικών διαθέσιμων δανειοθαλάμων, από τον ανάδοχο εργολάβο. Επίσης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνεται να υπάρχει νησί χωρίς λατομείο. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το εξής: «Αν η Χίος, δεν έχει πέτρα, να φυτέψουμε, αρκεί να καταστεί ετοιμοπαράδοτο το αεροδρόμιο».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε το έργο να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2027, όπου τελειώνει η κυβερνητική του θητεία (2023-2027) και παρότρυνε τον εργολάβο να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.