Ολοκλήρωση της αποστολής των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα Ψαρά

Η 171η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων βρέθηκε στα Ψαρά, το διήμερο 18 και 19 Μαΐου 2024 και έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού  να εξεταστούν σε πλήθος ειδικοτήτων, καθώς προσφέρθηκαν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας.

Όλοι οι κάτοικοι των Ψαρών για δύο μέρες είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας καθώς και σε εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό.

Το Ψαρά επισκέφθηκε κλιμάκιο ιατρών αποτελούμενο από τις εξής ειδικότητες: Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Ακτινολόγος, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Γενικός Χειρουργός, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Γενικός Ιατρός – Διαβητολόγος, Οδοντίατρος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

Στον απολογισμό της δράσης καταγράφηκαν 158 εξεταζόμενοι, με 559 ολοκληρωμένα ραντεβού και 337 εξετάσεις.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των ΚΙΜ που υπερέβαλαν εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, καθώς και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αποκλειστική δωρεά του οποίου υλοποιείται το εξαιρετικής σημασίας για τα μικρά νησιά πρόγραμμα», τόνισε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ‘’Αναγέννηση και Πρόοδος’’ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.