Κοινωνικό Παντοπωλείο : Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια

Σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος ενημερώνει ότι στο κτίριο «Καλουτά» την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 από τις 9:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Από τότε, κάθε χρόνο τη 15η Μαΐου γιορτάζουμε την οικογένεια, το σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας και τη σπουδαιότητά της ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Η οικογένεια είναι ένας άθραυστος δεσμός. Ο καθένας μας προέρχεται από μια οικογένεια και περνάει επίσης ένα μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτήν. Για τους περισσότερους είναι το στήριγμά τους, ένας ώμος για να ακουμπήσουν, να αντλήσουν δύναμη, χαρά, πίστη, ελπίδα. Για άλλους είναι το μόνο μέρος που νιώθουν ασφάλεια. Ένα καταφύγιο για τις δύσκολες στιγμές και μια μόνιμη ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά όποτε τη χρειαστούν. Ο Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος, Friedrich Nietzsche αποτυπώνει παραστατικά το νόημά της: «Στην οικογενειακή ζωή, η αγάπη είναι το λάδι που διευκολύνει την τριβή, το τσιμέντο που μας δένει και η μουσική που φέρνει αρμονία». Ό, τι και να σημαίνει στον καθένα η οικογένεια, είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει για το υπόλοιπο της ζωής του.
Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της διατήρησης ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος, ως μοχλού ανάπτυξης της κοινωνίας μας, εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ξεπερνιούνται τα προβλήματα που προκύπτουν και να υπάρχει προκοπή, ευλογία, ενότητα και κυρίως αγάπη σε όλες τις οικογένειες του τόπου μας! Στα πλαίσια στήριξης αυτού του θεσμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας και τη Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιεί τη διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στεγάζεται στο κτίριο «Καλουτά» στις 21/05/2024 και ώρες 09:00-13:00. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκόλυνση, οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χίου (καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 08:00- 14:00), στα τηλ.: 2271352617 – 2271352603).”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.