Απάτητες Παραλίες

Στη δημοσιότητα από τα αρμόδια υπουργεία η λίστα με τις “Απάτητες Παραλίες “, όπου θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στις «Απάτητες παραλίες» απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες,  συγκεκριμένα :

  • Η παρουσία μηχανοκίνητων οχημάτων
  • Η διοργάνωση εκδηλώσεων με συμμετοχή περισσότερων από δέκα άτομα
  • Η μουσική ή η παραγωγή άλλων ήχων με χρήση συσκευής ηλεκτρικής αναπαραγωγής ή ενίσχυσης για την άσκηση δραστηριοτήτων
  • Η τοποθέτηση κινητών στοιχείων, όπως τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών κ.ά.
  • Η άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής
  • Η λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου

Εντός του δικτύου Natura 2000 μπήκαν 198 παραλίες μέσα στις οποίες βρίσκονται παραλίες των Οινουσσών και της Βορειανατολικής Χίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία» την προστασία των 198 παραλιών και σημείωσε: «Η απόφασή μας για τις λεγόμενες “Απάτητες Παραλίες” προβλέπει πως δεν θα παραχωρούνται για τουριστική αξιοποίηση, καθώς αυτό που προέχει στις παραλίες αυτές είναι η περιβαλλοντική έναντι της αναπτυξιακής – επενδυτικής διάστασης».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.