Άρση πειθαρχικής ποινής στον Γιάννη Αμπαζή ζητά η ΑΔΕΔΥ

 

Την άρση πειθαρχικής ποινής με τη περικοπή χρηματικού ποσού από μηνιαίο μισθό από τον Γιάννη Αμπαζή αιτεί το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ, την οποία επέβαλλε η Διεύθυνση Εφορείας Αρχαιοτήτων:

“Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου για την αντιδημοκρατική κι αντεργατική  απόφαση  της να επιβάλει πειθαρχική ποινή (περικοπή χρηματικού ποσού από μισθό), σε υπάλληλο της υπηρεσίας, ο οποίος τότε ήταν μέλος της Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ αξιοποιώντας τον αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. ν.3527/07.

Η αναφορά του συναδέλφου σε ραδιοφωνική  συνέντευξη στις 7/12/21 στο εργατικό ατύχημα που συνέβη  στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη στην οδό  Ψυχάρη στις 6/12/21 με θύμα έκτακτη εργάτρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία διεκομίσθη στο νοσοκομείο, η ανάδειξη των ευθυνών για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του Δήμου Χίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της κατασκευάστριας εταιρίας, οδήγησαν στην κλήση σε απολογία και την πειθαρχική τιμωρία του.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σαφέστατη προσπάθεια ένταξης της συνδικαλιστικής δράσης στα πειθαρχικά παραπτώματα και πρωτοφανή ενέργεια φίμωσης και χειραγώγησης του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ευθύνες έχουν η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που επιτρέπουν τις συνδικαλιστικές διώξεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης πειθαρχικής ποινής  και την παύση της δίωξης του συναδέλφου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνδικαλιστικούς φορείς  να εκφράσουν τη αλληλεγγύη  τους στο διωκόμενο συνδικαλιστή.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ

ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.