Δ. Καιρίδης: Περισσότερη Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονιστική συνάντηση εργασίας των Med5 στη Μαδρίτη, ενόψει της εφαρμογής του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
Οι αντιπροσωπείες των πέντε κρατών μελών, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος και Ελλάδα αναζήτησαν από κοινού λύσεις στις προκλήσεις που θα κληθούν να διαχειριστούν στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου Συμφώνου.
 Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της αυξημένης χρηματοδότησης που θα χρειαστούν οι πέντε χώρες προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως κράτη μέλη πρώτη γραμμής.
Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις δομικές αλλαγές που θα επιφέρει το PACT, με κυριότερη τη μερική αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου λόγω της έμφασης πλέον στις διαδικασίες των συνόρων εντός αυστηρών προθεσμιών, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η σύγκλιση των ΚΜ της ΕΕ ως προς την ενιαία εφαρμογή του Συμφώνου δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για ισομερή κατανομή των διαθέσιμων πόρων της Ένωσης, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στην έννοια της αλληλεγγύης απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι οποίες θα συνεχίσουν να δέχονται μεγάλο μέρος των πρωτογενών αφίξεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.